Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:53:14

З турботою про інвалідів праці

03.12.2014   08:07Агенцiя

2 грудня, напередодні Міжнародного дня інвалідів, який щорічно відзначається у всьому світі 3 грудня, у приміщенні дому профспілок, вул. Шевченка, 5 відбувся круглий стіл «З турботою про інвалідів праці» за участю управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Чернігівській області та громадською організацією «Союз інвалідів від трудового каліцтва та професійних захворювань».

В засіданні прийняли участь керівництво управління виконавчої дирекції Фонду в Чернігівській області, відділення ВД Фонду в м.Чернігові та члени правління громадської організації.

Начальник управління виконавчий дирекції Фонду в Чернігівській області Володимир Нашиванько зазначив, що на долю людей з обмеженими фізичними можливостями випали нелегкі випробування і наш обов’язок – забезпечити їм належний соціальний захист, допомогти інтегруватись в сучасне суспільство, самореалізуватись і духовно зростати.

Майже 3 тисячі 600 громадян в нашій області, які отримали травми або професійні захворювання знаходяться під опікою Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

За рахунок коштів Фонду проводяться щомісячні страхові виплати, лікування, протезування, оплата доглядів тощо.
Тільки в цьому році відділеннями Фонду здійснено страхових виплат на суму майже 26 мільйонів гривень. Інваліди, які мають потребу у санаторно-курортному лікуванні отримали путівки.
Значно полегшили умови життя 112 інвалідів від трудового каліцтва завдяки легковим автомобілям, які для них придбані Фондом.

Другий рік поспіль виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України з метою залучення інвалідів активного життя, реабілітації засобами фізичної культури і спорту проводиться Всеукраїнська спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу», в якій потерпілі на виробництві, що мешкають в області приймають активну участь. При цьому на обласних змаганнях та Всеукраїнській спартакіаді показують високі спортивні результати.

Приємно, що між працівниками Фонду та потерпілими на виробництві за період діяльності, а це вже понад 14 років, склалися теплі, приязні стосунки, що свідчить про належний підбір працівників для роботи з людьми.

В.П.Нашиванько звернувся зі словами глибокої поваги та шани усім хто виявляє виняткову силу волі і мужність, непохитну віру в життя, долаючи нелегкі випробування долі та від щирого серця побажала всім інвалідам доброго здоров’я, щастя, активного довголіття, родинного затишку, достатку, любові і радості в домі, мудрості і витримки у всіх життєвих ситуаціях.

Співпраця з громадською організацією «Союз інвалідів від трудового каліцтва та професійних захворювань», яку очолює Аркадій Голобурда, члени правління якої мають тісний зв'язок з усіма інвалідами від трудового каліцтва, дуже сприяє роботі працівників Фонду та нагородив почесними грамотами активістів організації.

Володимир Нашиванько запевнив, що Фонд і надалі буде робити все, щоб люди, які втратили здоров’я, виконуючи свій професійний обов’язок, якомога повніше відчували державну турботу й поліпшення свого добробуту.

Керівник громадської організації інвалідів Аркадій Іванович Голобурда, відмітив, що завдяки державницькому підходу до вирішення проблемних питань, конструктивній та виваженій позиції керівників громадської організації, між робочими органами виконавчої дирекції Фонду та громадською організацією інвалідів склалися ділові та партнерські стосунки. За час існування у наших взаємовідносини не виникало жодних непорозумінь чи конфліктів. В особі громадської організації інвалідів робочі органи відчувають не суперника чи опонента, а знаходять партнера, який разом з працівниками виконавчої дирекції Фонду та її робочих органів намагається знайти вихід з будь якої ситуації.

В.о. начальника відділення Тетяна Мурашко повідомила, що під час засідання круглого столу на тему: «Шляхи удосконалення співпраці служби зайнятості з роботодавцями та соціальними партнерами у вирішенні проблем працевлаштування осіб з інвалідністю», в якому взяли участь соціальні партнери, велику увагу було приділено проблемі працевлаштування інвалідів. Зокрема, надано інформацію про отримання різних професій у Всеукраїнському центрі професійної реабілітації інвалідів, який знаходиться у с. Лютіж Київської області.

Під час проведення заходу активістам організації були вручені грамоти управління виконавчої дирекції Фонду в Чернігівській області та подяка від міського голови Олександра Соколова заступнику голови правління організації інвалідів від трудового каліцтва Нині Юрченко.

В ході роботи круглого столу обговорювались насушні проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Працівники управління Фонду відповіли на чисельні запитання інвалідів.

Олена Метлицька, заступник начальника управління виконавчий дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини