Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:52:57

Сосницький район: вогнеборці ліквідували пожежу в кафе

26.11.2014   08:01

22 листопада о 19:24 до Служби порятунку «101» у смт Сосниця надійшло повідомлення про пожежу кафе «Юність». На місце події оперативно прибув державний пожежно-рятувальний підрозділ.

У цей час відбувалося інтенсивне горіння всередині закладу й швидко поширювалося на дах. Гасіння пожежі тривало більше 5-ти годин, в ході якого вибухнули 4 газові балони. Це сприяло швидкому поширенню вогню та загрожувало життю рятувальників. Не зважаючи на це, останні завадили полум'ю поширитися на поруч розташовані житловий будинок та господарчу будівлю. Вогонь встиг частково знищити у кафе дах, підлогу та майно. Ймовірною причиною пожежі став залишений без нагляду увімкнений електрообігрівач.

З цим слід зазначити, що у жовтні 2013 року за результатами планової перевірки стану пожежної та техногенної безпеки кафе "Юність", рятувальники направили до Чернігівського окружного адміністративного суду позов щодо зупинення роботи даного закладу через наявність в ньому багатьох пожежнонебезпечних недоліків. Рішенням суду адміністративний позов був задоволений. Проте, не погоджуючись з таким рішенням, власник кафе подав апеляційну скаргу до Київського апеляційного адміністративного суду. Однак останній не задовольнив скаргу та залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Незважаючи на проведений органом державного нагляду у сфері техногенної та пожежної безпеки попереджувальний захід щодо уникнення надзвичайної ситуації в кафе "Юність" і відповідні рішення судів, керівник цього закладу все одно їх проігнорував та не припинив роботу об'єкту. В решті решт це обернулося виникненням пожежі, яка, на щастя, не призвела до людських жертв.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини