Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:07:58

Міліція Чернігова знешкодила серійних квартирних злодіїв

21.11.2014   14:14

Співробітники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області «по гарячих слідах» затримали двох крадіїв-наркоманів, які обікрали близько двох десятків квартир чернігівців на суму майже півмільйона гривень.

Як розповів т.в.о. начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, 11 листопада до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС звернулася 65-річна жителька Чернігова з заявою про те, що невідомі зловмисники, виламавши вхідні двері до її квартири, винесли з помешкання всі коштовні речі: золоті прикраси, гроші та мобільний телефон. Жінка була відсутня вдома лише годину - ходила за покупками до магазину.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група Чернігівського міського відділу, співробітники карного розшуку та дільничні інспектори. Черговою частиною міськвідділу міліції були орієнтовані наряди патрульної служби,  ДАІ та Державної служби охорони, яким повідомили прикмети імовірних злочинців.

Оперативно був оточений район скоєння злочину та почалися пошуки зловмисників. Негайне звернення потерпілої до міліції відіграло свою позитивну роль - викрадачів було виявлено та затримано «по гарячих слідах» на сусідній вулиці у власному автомобілі. В машині, також, були виявлені викрадені з квартири речі, а також знаряддя злочину - лом і стамеска. Чоловіків затримали та доставили до Чернігівського міського відділу УМВС.

В ході подальшої перевірки, співробітники міліції з'ясували, що затримані 47-річний та 34-річний чоловіки, були раніше судимі за крадіжки та відбували покарання в місцях позбавлення волі.

Після виходу з в'язниці їх об'єднала пристрасть до наркотиків. Зрозумівши, що разом «працювати» легше і безпечніше, чоловіки об'єднали зусилля, узяли злочинний інструмент та рушили по багатоповерхівках міста.

Спочатку зловмисники продзвонювали квартири, а якщо виявлялося, що господарі відсутні, бралися «за діло». Один ставав на чатах, а другий - за допомогою лома та стамески виламував вхідні двері квартир. Потім уже вдвох заходили до помешкання та викрадали все, що милило мати хоч будь-яку цінність: гроші, коштовності, апаратуру та оргтехніку. Співробітники міліції встановили причетність цього дуету до близько двох десятків крадіжок. 

Як повідомив т.в.о. начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін,, крадії затримані та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. За всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище», що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини