Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:46:21

Відновлений аеродром "Півці" - не лише дієвий крок до зміцнення обороноздатності, але й потужний економічний стимул

19.11.2014   08:13

Про це 18 листопада, голова обласної ради Микола Звєрєв наголосив на робочій нараді з питань відновлення експлуатаційного стану аеродрому «Півці», яку він провів спільно з командуванням Державного науково-випробувального центру Збройних сил України безпосередньо з виїздом на місце.

Звертаючись до учасників заходу - очільників міста і Чернігівського району, представників військових відомств та відповідних структурних підрозділів виконавчої і представницької влади області – керівник звернув їх увагу на проблеми, пов'язанні з відновленням роботи аеродрому та шляхи їх вирішення. Також доповідач акцентував увагу на високій важливості відновлення діяльності об'єкту. За його словами, «воскреслий» аеродром буде відігравати подвійну роль – цівільного і військового аеропорту. А це - не лише дієвий крок до зміцнення обороноздатності держави на північному напрямку, але й потужний економічний стимул для розвитку міста і «столичного» району.

Поновлення роботи об'єкту – це, насамперед, соціальні зрушення, які стимулюватимуть відродження інфраструктури і створення сотень нових робочих місць. Та головне – на повну потужність запрацює Державний науково-випробувальний центр Збройних сил України, який передисликовався у місто на Десні із Феодосії, і нині робить вагомий внесок у переоснащення і випробування новітньої оборонної техніки, в тому числі і військової авіації.

Керівник зазначив, що бере на себе відповідальність за координацію робіт з відновлення експлуатаційного стану аеродрому «Півці» і докладе належних зусиль, аби спільно з Міністерством оборони України, іншими відомствами і відповідними структурними підрозділами виконавчої і публічної влади зрушити це проблемне питання з місця.

Перед учасниками робочого засідання також виступив начальник Державного науково-випробувального центру Збройних сил України, полковник Володимир Башинський, який поінформував про завдання та діяльність Державного науково-випробувального центру Міноборони України. У свою чергу, присутніх про функціонування аеродрому «Півці» поінформував генерал-лейтенант у відставці, старший науковий співробітник Державного науково-випробувального центру ЗС України Любомир Петрів, а також заступник начальника Державного науково-випробувального центру ЗС України з тилу, підполковник Віктор Павлюк, який виступив за темою: «Про першочергові заходи щодо відновлення експлуатаційного стану аеродрому «Півці».

За результатами обговорення проблемних питань учасники виїзної робочої наради з питань відновлення експлуатаційного стану аеродрому «Півці» прийняли відповідне протокольне рішення.
 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.