Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:22:05

У Прилуках музей іде до людей

07.11.2014   10:03Агенцiя

Нещодавно працівники Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова презентували новий проект «Музей іде до людей». В рамках цього проекту буде реалізовуватися програма «Музейний майданчик».

Мета даного проекту наблизити аудиторію відвідувачів до музею, змінити ставлення громади міста та і взагалі суспільства до музеїв, як нудних і нікому не цікавих закладів.  І якщо в багатьох жителів містечка немає часу або бажання прийти до музею, музей вирішив сам піти в гості до жителів міста Прилуки.



Отож 30 жовтня 2014 р. у фойє сесійної зали Прилуцької міської ради була представлена виставка «Обличчя пращурів». Цього дня у міській раді проходила чергова сесія. І оскільки депутати є обранцями прилуцької громади,  вони повинні бути обізнані в сфері життєдіяльності місцевого музею.

На виставці було представлено всього дев’ять портретів відомих постатей з колекції музею. Серед яких Юрій Хмельницький, Іван Мазепа, Андрій Безбородько, Кирило Розумовський, Данило Апостол та інші. Роботи кін. ХІХ ст. невідомих авторів. Роботи унікальні і в плані мистецтва, і в плані історії. Один недолік цих робіт, вони не мають належного обрамлення. Тому працівники і вирішили представити таку виставку на якій обличчя пращурів з картин звертаються до народних обранців з проханням допомогти у  придбанні рам. Адже за експонуванням даної виставки криється велика проблема мистецького відділу прилуцького музею. На сьогодні у музеї налічується близько 3 тис. творів мистецтва, але преважна більшість із них немає рам, скла.  На виставці музейники встановили спеціальну скриньку для збору коштів на придбання рам. Активність народних обранців була слабенька. Виявляється легше говорити про проблему, аніж її вирішувати. Але музейники народ тихенький, а проте сильний духом. І як говорить народна мудрість «Тиха вода греблю рве». Так і прилуцькі музейники тихенькими кроками намагаються зруйнувати людську байдужість до музеїв, аде це наша історія, наша культура, наше майбутнє.

В рамках проекту «Музей іде до людей» прилуцькі музейники  плануються інші не менш цікаві і важливі виставки, зустрічі, акції поза стінами музею.

Директор Прилуцького краєзнавчого музею
ім. В.І.Маслова  Тетяна Зоць

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини