Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:00:52

Найбільше фактів підкупу виборців міліція зафіксувала на Чернігівщині

06.11.2014   09:46Агенцiя

Всього міліція розслідує понад 120 кримінальних проваджень за фактами вчинення подібних злочинів. Окремі порушення на місцях вивчають фахівці центрального апарату МВС.

За інформацією з обласних ГУМВС, УМВС станом на 05.11.2014 у ході передвиборчої кампанії, голосування та встановлення результатів волевиявлення громадян на позачергових виборах народних депутатів України 26.10.2014, до Єдиного обліку заяв та повідомлень зареєстровано 3890 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, прямо чи опосередковано пов’язані з виборчим процесом.

За цими зверненнями відкрито 403 кримінальних провадження, з яких 301 – у період проведення агітаційної кампанії (з 28.08.2014 до 26.10.2014) та 102 – за період голосування і встановлення результатів виборів (з 26.10.2014 до 03.11.2014).



Найбільше таких правопорушень зареєстровано в місті Києві (50), Донецькій (37), Одеській (31), Чернігівській (29), Харківській (29), Київській (24), Запорізькій (22), Дніпропетровській (21) та Житомирській (18) областях.

Серед них найбільше злочинів, пов’язаних з порушенням виборчого права громадян, стосуються підкупів виборців. За вчинення цих злочинів розпочато 124 кримінальних провадження.

Найбільше підкупів зареєстровано в Чернігівській (21), Одеській (13), Харківській (13), Запорізькій (12) областях та місті Києві (14).



З розпочатих у 9-ми кримінальних провадженнях особам повідомлено про підозру, з яких у 2-х – за фактами підкупу виборців.

Так, наприкінці жовтня працівниками Черкаської міліції повідомлено про підозру 41-річному уродженцю Одеської області громадянину П. за організацію масового підкупу виборців Черкаської області при голосуванні на користь одного з кандидатів у народні депутати в Одеській області (прізвище кандидата громадянин П. мав повідомити по прибуттю в Одеську область).

Крім того, працівниками міліції міста Запоріжжя повідомлено про підозру уродженці АР Крим непрацюючій громадянці Н.,1972 р.н., за здійснення нею підкупу виборців на користь самовисуванця-кандидата в народні депутати по ОВО № 81.

За фактами порушення виборчого законодавства на території одномандатного виборчого округу № 102 (Кіровоградська область) органами внутрішніх справ зареєстровано 40 заяв та повідомлень громадян, за рядом з них розпочато кримінальні провадження, у тому числі і за фактами підкупу виборців.

31.10.2014 в МВС здійснено прийом одного з кандидатів в народні депутати від указаного ОВО  та ще кількох осіб. громадяни повідомили про наявність у них інформації щодо вчинення підкупу виборців кандидатом в народні депутати від ОВО №102 Довгим О.С.

На цей час бригадою з працівників центрального апарату МВС в Кіровоградській області здійснюється перевірка відомостей щодо вказаних правопорушень.   

ГСУ МВС України

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини