Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:34:10

На Чернігівщині трансформаторний злодій залишає без світла цілі села

03.11.2014   15:43Агенцiя

За кілька місяців сталося близько сотні крадіжок мастила. Енергетики не розуміють, чому кількість крадіжок значно виросла

Села по кілька діб сидять без електроенергії через злодія, який зливає оливу з трансформаторів на Чернігівщині,.

За кілька місяців енергетики зафіксували до сотні подібних крадіжок, злито вже 20 тонн мастила. При чому, раніше охочих ризикувати життям і лізти у підстанцію під напругою майже не було, з чим пов'язаний нинішній ажіотаж – припущень немає. Енергетики не дозволяють навіть своїм співробітникам підходити до трансформатора ближче, аніж на метр, коли є напруга. Підозрюють, крадіжки продовжаться до першої трагедії.

"Зливи масла в мене були 2 рази, і обидва рази під напругою. Трансформатор 35 тисяч був під напругою. Це або фахівці, або взагалі нічого не розуміють", - пояснює черговий підстанції Олександр Ковальовський.

Олександр ледь не зловив крадіїв власноруч. Тоді намагалися злити півтонни оливи на підстанції високого класу напруги. Якби це сталося, без світла лишилося б з десяток населених пунктів, а ремонтні роботи тривали б тиждень.

Використану трансформаторну оливу продають через Інтернет - можна купити бочку і навіть цистерну. Пишуть, її можна заливати у сільгосптехніку, розвівши з соляркою, але енергетики сумніваються, що після цього техніка довго працюватиме. На трансформаторних підстанціях, де найчастіше зливають масло, тепер встановлять камери відеоспостереження.

Кореспондент ТСН Алла Скорик

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини