Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:15:07

У прокуратурі області створено робочу групу для сприяння учасникам АТО в отриманні землі у власність

22.10.2014   10:27

На сьогоднішній день на території області розпочато процедуру відведення у власність учасникам Антитерористичної операції на Сході України та членам їх сімей земельних ділянок.

Разом з тим, результати прокурорських перевірок свідчать, що розпорядники земель вже допустили непоодинокі порушення на цьому напрямку.

Прикладом цьому є надання Головним управлінням Держземагентства у області дозволів учасникам АТО на розроблення землевпорядної документації щодо відведення у власність земельних ділянок на території Улянівської сільської ради Чернігівського району за рахунок земель громадського пасовища без урахування інтересів територіальної громади. Це викликало масові протести селян.

Аби подібне не повторилося, з метою забезпечення законності та запобігання проявам корупції у цій сфері, прокуратурою області ініційовано створення міжвідомчої робочої групи зі здійснення контролю та нагляду за додержанням вимог законодавства при відведенні учасникам Антитерористичної операції на Сході України земельних ділянок. До складу робочої групи, крім працівників прокуратури області, увійшли також представники органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування та контролю.

Робоча група створена як орган, що захищатиме інтереси учасників АТО і допомагатиме в реалізації їх прав.
У ході її роботи першочергово буде встановлено кількість осіб, які мають право на позачергове отримання землі, та площі вільних для цих потреб земельних ділянок.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини