Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 07:18:38

Чернігів: відбулися спільні навчання рятувальників та медицини катастроф

22.10.2014   07:46

21 жовтня у Чернігові підрозділи Управління ДСНС України спільно з обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провели на базі національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка навчання щодо відпрацювання взаємодії та навичок роботи, удосконалення тактичного мислення під час ліквідації пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей.

Даний навчальний заклад був обраний невипадково, адже тут працює і навчається більше 6 тис. людей.

За тактичним задумом, в актовому залі університету виникла пожежа. Адміністрація об’єкту повідом­ила про це у Службу порятунку "101", відключила електропо­стачання та розпочала евакуацію ви­кладачів і студентів з одночасним гасінням вогню первинними засобами.
На місце пригоди за підвищеним номером виклику оперативно прибуло на спецтехниці 6 відділень рятувальників.

Вони провели бойове розгортання, переконалися, що будівля знеструмлена, розгорнули штаб з ліквідації пожежі та підключили автомобілі до гідрантів, адже запасу води у цистерні вистачає на 6-7 хв. інтенсивного гасіння.

У захисних протигазах рятувальники по автодрабині та сходовим клітинам дісталися до осередку горіння й почали гасіння одразу з кількох сторін.

Одночасно з цим проведено розвідку приміщень і забезпечено евакуацію людей, які не змогли самостійно вийти через сильне задимлення або вогонь. Також рятувальники відшукали й винесли двох постраждалих. Останніх було передано лікарям екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Як зазначило керівництво навчань, поставлені завдання щодо відпрацювання взаємодії служб і адміністрації навчального закладу з ліквідації умовної пожежі, евакуації людей та надання першої медичної допомоги постраждалим були відпрацьовані в повному обсязі та на професійному рівні.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини