Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:39:07

Хотіли як краще, а виявилось як завжди

21.10.2014   12:32

Співробітники Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайських дій з боку невідомої особи, яка, представившись працівником автозаправки, шахрайським шляхом, під приводом продажу талонів на дизельне пальне з АЗС, заволоділа грошовими коштами потерпілого в сумі 14000 грн.

Як розповів начальник ЧМВ УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Володимир Рапута, на вихідних близько 03:00 години ночі до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС надійшла заява з проханням вжити заходи до невстановленої особи, яка вночі, шахрайським шляхом, під приводом продажу талонів на дизельне пальне з АЗС, представившись працівником вище вказаної автозаправки, заволоділа грошовими коштами в сумі 14000 грн., які заявник самостійно зі своєї кредитної картки перерахував на вказаний зловмисником банківський рахунок.

В ході подальшої перевірки співробітники міліції встановили, що до товариша заявника зателефонував невідомий, представився сусідом по гаражу, який працює на одній з автозаправок міста та запропонував придбати талони на дизельне пальне за низькою ціною, які він, ніби то, може винести з автозаправки. Молодий чоловік, не довго думаючи, зателефонував товаришеві і вже разом вони під'їхали на заправку.

І тут почався стандартний «розвод»:

- «Зайдіть на заправку та купіть щось, щоб я вас міг побачити».

- «Я вас бачу, ви вдягнуті так-то і так-то, але я вийти зараз не можу, ви пройдіть перерахуйте гроші на картку, а я тим часом звільнюсь».

- «Я вас бачу, ви в такій-то машині і повинні ще трохи зачекати» і т.д. і т.п. А вже через кілька хвилин телефон незнайомця зовсім вимкнувся. І лише тоді наші любителі дешевої рибки зрозуміли, що їх ошукали.

Як повідомив полковник міліції Володимир Рапута, за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 статті 190 Кримінального кодексу України (Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років).

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини