Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:10:46

Правоохоронці виявили та знешкодили посіви наркосировини, приблизна вартість яких близько 10 мільйонів гривень

13.10.2014   19:15

В процесі перевірки інформації про скоєння у Куликівському районі Чернігівської області тяжкого злочину працівники міліції виявили та знешкодили велику плантацію дбайливо доглянутої фактично в промислових масштабах наркотичної сировини.

Днями для перевірки інформації про тяжкий злочин оперативний черговий Куликівського райвідділу негайно сповістив начальника райвідділу та направив до населеного пункту слідчо-оперативну групу.
Прибувши до місця виклику, працівники міліції не знайшли підтвердження попередній інформації про злочин, але швидко пересвідчилися, що приїхали недаремно.

Як розповів начальник УМВС України в Чернігівські області генерал-майор міліції Олег Демченко, на земельній ділянці площею понад 20 соток, обгородженій щільним та міцним парканом заввишки 4 метри, рівними рядами буяли культивовані рослини конопель, загальною кількістю майже 400 одиниць. Висота більшості рослин перевищувала три метри, а товщина стовбуру біля землі 10-12 сантиметрів у діаметрі.

Під час огляду конопляного «городу» експерт-біолог, що входив до складу обласної слідчо-оперативної групи, звернув увагу на відмінності різних груп рослин конопель. Вони відрізнялися не тільки за висотою, а й за формою кущів, кольором та розміром листя. Експерт висунув обґрунтоване припущення, що на плантації вирощуються різні сорти коноплі. Зразки кожного виду були відібрані для експертизи та направлені до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області.

Стан плантації однозначно вказував на турботливий догляд за наркомісткими рослинами. Тут не просто були виполоті всі бур'яни. На городі була налагоджена крапельна система зрошування.
В господарській будівлі на цій же земельній ділянці зловмисниками була обладнана імпровізована сушарка. Тут було вилучено 2 мішки з готовим наркотичним засобом (марихуаною) загальною вагою 7 кг.

Весь незаконний врожай було знищено шляхом спалення у величезному багатті тут же, на очищеній від конопель ділянці.

В результаті подальшої оперативно-розшукової роботи працівники міліції встановили осіб які займалися вирощуванням, доглядом та заготівлею наркомістких рослин.

Крім цього, правоохоронцями встановлено напрямок збуту наркотиків, вирощених в Куликівському районі. В ході санкціонованого обшуку в гаражі підозрюваного, розташованому в одному з гаражних кооперативів м. Києва, працівники міліції додатково вилучили більше 40 кг підготовленої до збуту марихуани.

Загальна вартість вилученої та знищеної наркосировини, за цінами «чорного ринку», становить не менше 10 мільйонів гривень.
За фактами правопорушень відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 310 КК України («посів або вирощування снодійного маку чи конопель») і ч. 3 ст. 307 КК України («незаконне виготовлення або збут наркотиків»). Винним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.