Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:45:43

В Чернігові в результаті вибуху одна людина загинула, інша - в реанімації

10.10.2014   07:41

Близько 15-00 до чергової частини Чернігівського МВ УМВС надійшло повідомлення від лікарів служби невідкладної медичної допомоги, що у виробничому приміщенні по вул. Промислова в Чернігові стався потужний вибух, є постраждалі, одна людина загинула.

Для з’ясування обставин до місця події виїхали слідчо-оперативні групи міськвідділу міліції, обласного апарату УМВС, на чолі з керівником УМВС генерал-майором міліції Олегом Демченком, працівники прокуратури, аварійно-рятувальні служби.

Внаслідок вибуху на місці події сталася пожежа, яку було швидко локалізовано силами пожежних розрахунків Держслужби з надзвичайних ситуацій. Після цього слідчо-оперативні групи міліції змогли розпочати огляд місця події. Відразу було встановлено, що на постраждалій від вогню станції технічного обслуговування, де сталася трагедія, відсутні будь-які ознаки вибуху побутового газу. Отже, на перший план вийшла версія спрацювання якогось вибухового пристрою чи боєприпасу.

До подальшого ретельного огляду місця події були залучені експерти вибухотехнічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області. Вони і дійшли висновку, що вибух, ймовірно, стався через нештатне спрацювання боєзаряду від ручного протитанкового гранатомета, попередньо, через спробу потерпілих розібрати цей боєприпас. На місці події працівники ВТС виявили декілька хвостовиків від гранат до ручного протитанкового гранатомета і рештки однієї (відпрацьованої) головної частини.

Внаслідок вибуху один з працівників СТО загинув на місці, іншого з надзвичайно тяжкими травмами було доправлено до реанімаційного відділення однієї з лікарень обласного центру.

Інформація про цей факт внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст. 119 Кримінального кодексу України («вбивство з необережності») та ст. 263 ККУ («незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами»). Розпочато досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.