Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:16:55

За заявами прокурора до бюджету повернуто понад 100 тис. грн.

29.09.2014   10:25

Київський апеляційний господарський суд 16.09.2014 підтвердив правильність позиції прокуратури області щодо необхідності повернення стягнутих коштів до бюджету.

Рішеннями господарських судів з відділу освіти Ріпкинської райдержадміністрації на користь одного з господарюючих суб'єктів стягнуто заборгованість за ніби-то виконані підрядні роботи з очищення системи каналізації шкіл Ріпкинського району.

Прокурорською перевіркою встановлено, що 18.01.2009 колишнім начальником відділу освіти райдержадміністрації було підписано акти приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, незважаючи на те, що останні на виконання укладених договорів не проводилися. Внаслідок таких неправомірних дій колишнього керівника відділу освіти бюджету завдано понад 100 тисяч гривень збитків. Протиправність дій злочинця доведено прокурором Ріпкинського району в ході розгляду кримінального провадження та підтверджено вироком Ріпкинського райсуду від 14.04.2014.

На відшкодування заподіяної шкоди прокуратурою області скеровано до суду 2 заяви про перегляд рішень господарського суду про стягнення коштів з відділу освіти Ріпкинської райдержадміністрації в сумі понад 100 тис. грн. за нововиявленими обставинами.

Завдяки активній позиції прокурора господарським судом області задоволено вимоги прокуратури області та скасовані постановлені в 2011 році судові рішення. Одне з цих рішень 16.09.2014 за апеляційною скаргою Товариства - підрядника переглянуто апеляційним судом та залишено в силі. Наразі вчиняються дії, спрямовані на стягнення вказаних коштів з рахунку господарюючого суб'єкта.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини