Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:42:53

Міліція викрила групу торгівців "живим товаром"

27.09.2014   11:20

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми УМВС в Чернігівській області припинили діяльність злочинної групи, яка протягом кількох років відправляла українок на Далекий Схід для заняття проституцією.

Дві жительки російського Петропавловська-Камчатського організували на Далекому Сході прибутковий бізнес із надання сексуальних послуг у своїх приватних готелях. А постачали їм «живий товар» троє українських вербувальників. За кожну дівчину вони отримували по 500 доларів США.
Як розповів начальник УМВС в Чернігівській області генерал-майор міліції Олег Демченко, зловмисники вербували переважно жінок без пристойної роботи, з кредитними зобов'язаннями та з неблагополучних сімей. Дівчат заманювали великими статками і оплатою витрат на дорогу та проживання.

Цього року троє українок завербували та переправили через державний кордон України до Російської Федерації десять жінок з Київської, Чернігівської, Дніпропетровської, Одеської та Донецької областей, які в подальшому потрапили в сексуальне рабство.

Зловмисниці підшукували молодих дівчат, яким надавали завідомо неправдиву інформацію про те, чим доведеться займатися в РФ, а потім переправляли їх до Москви, а звідти - на Далекий Схід.

Жертви в готелях надавали сексуальні послуги за грошову винагороду. В день обслуговували від 10 до 15 клієнтів, всі гроші у них забирала хазяйка, давала тільки на дрібні витрати.

З готелю дівчата вийти не могли, бо перебували під постійним контролем. З них вимагали відпрацювати декілька тисяч доларів, які нібито були витрачені на переліт, оформлення документів, проживання та харчування.

Олег Демченко зауважив, що на кожній секс-рабині російські притоноутримувачі заробляли від 100 до 150 доларів США за годину, тобто близько 150-200 тисяч доларів США щомісячно, маючи штат з десяти українських невільниць.

В ході проведення комплексу оперативних та слідчо-розшукових заходів влітку 2014 року працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми УМВС України в Чернігівській області затримали двох вербувальниць під час спроби переміщення через державний кордон ще п'яти дівчат. На даний час торгівці «живим товаром» перебувають в слідчому ізоляторі Чернігова.

В ході проведення слідчих дій по кримінальному провадженню, відкритому за статтею 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми) встановлена причетність до злочинної діяльності транснаціональної та міжрегіональної злочинної групи п'яти осіб - двох росіян та трьох громадян України.

Під час обшуків у останніх накладено арешт на майно на суму близько 1 мільйону гривень - житлові будинки, квартири, торгові точки, автотранспорт тощо. Работоргівцям загрожує покарання до 15 років позбавлення волі.

Але дотепер в сексуальному рабстві в далекосхідному Петропавловську-Камчатському перебувають троє українок з Донецька, Києва і Чернігова. Через погіршення українсько-російських дипломатичних відносин міліція не може повернути їх в Україну.

Правоохоронці навіть зверталися по допомогу в поверненні дівчат на Батьківщину до Міжнародної організації з питань міграції (МОМ), але в Москві українським представникам організації заявили, що сприяти в цьому питанні не будуть.

Так само ігнорує російська генеральна прокуратура і міжнародні доручення, які присилаються з України. Російські правоохоронці не бажають співпрацювати ні в повергненні українських громадян в Україну, ні в притягненні своєї громадянки до відповідальності за торгівлю людьми.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.