Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:42:28

Всеукраїнський тиждень репродуктивного здоров'я та планування сім'ї в Чернігові

22.09.2014   12:28Агенцiя

З 21 вересня в місті Чернігові та Чернігівській області стартував Всеукраїнський тиждень репродуктивного здоров'я та планування сім'ї, до якого долучились і недержавна громадська організація "Міський молодіжний центр "Жменя" в рамках проекту "Здорова родина - щаслива країна" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Благодійного Фонду "Здоров'я жінок України".

Всеукраїнський тиждень планування сім'ї та збереження репродуктивного здоров'я проводиться в рамках реалізації Державної програми "Репродуктивне здоров'я нації на період до 2015 року".

Цього року організатори запланували низку інформаційно-просвітницьких заходів та акцій. Метою іх є привернення уваги урядових, громадських організацій, медичних працівників і широкого загалу населення до вирішення проблем планування сім'ї та репродуктивного здоров'я і подолання негативних тенденцій демографічної ситуації в Україні.

Про актуальність проблеми репродуктивного здоров'я та планування сім'ї свідчить те, що до проведення Всеукраїнського тижню РЗПС долучилося багато партнерів, а саме: Департамент сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА, Чернігівський обласний та міський центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, факультет соціальної роботи Чернігівського Національного технологічного університету, відділ інклюзивного навчання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім.К.Д.Ушинського, Чернігівське міське об'єднання інвалідів "Шанс", Чернігівська обласна громадська організація "Голос батьків".

21 вересня волонтери НГО "Міський молодіжний центр "Жменя" в Центральному парку культури та відпочинку інформували мешканців та гостей урочистостей присвячених Дню міста про сучасні засоби планування сім'ї та збереження репродуктивного здоров'я. Надзвичайно актуальною для молодих Чернігівців була тема інформаційних ресурсів Благодійного Фонду "Здоров'я жінок України" - сайт www.planA.org.ua та телефон гарячої лінії 0 800 50 27 57.

22 вересня - тренери програми "Здоров'я жінок України" провели тренінги з репродуктивного здоров'я та планування сім'ї для прийомних батьків Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та інвалідів і волонтерів Чернігівського міського об'єднання інвалідів "Шанс".

24 вересня всі бажаючі студенти та активісти громадських організацій та ініціативних груп запрошуються на інформаційно-просвітницьку акцію "Відповідальне майбутнє" із залученням творчих студентських колективів ВНЗ Чернігова, яка відбудеться о 14.30 в актовій залі факультету соціальної роботи Чернігівського Національного технологічного університету.
25 вересня - відбудеться інформаційна зустріч "Запланований вибір" з практичними психологами та соціальними педагогами - слухачами курсів підвищення кваліфікації Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім.К.Д.Ушинського.

З 26 по 28 вересня волонтери Всеукраїнського тижню репродуктивного здоров'я та планування сім'ї в місті Чернігові будуть продовжувати інформаційно- профілактичну компанію шляхом розповсюдження інформаційних матеріалів на вулицях нашого міста.

Організатори та партнери тижню впевнені, що збереження та поліпшення репродуктивного здоров'я виходить за рамки суто медичної проблеми і є загальнодержавною, багатокомпонентною проблемою, яку необхідно вирішувати на національному рівні шляхом забезпечення умов для реалізації населенням репродуктивної функції та планування сім'ї.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини