Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:18:16

День відкритих дверей Чернігівського МЦЗ

30.08.2014   12:18Агенцiя

Днями в Чернігівському МЦЗ у рамках місячника підтримки підприємництва пройшов День відкритих дверей, під час якого було проведено низку заходів.

Задля інформування безробітних громадян про стан ринку праці та послуги служби зайнятості, орієнтування на самозайнятість відбулися інформаційні семінари «Від бізнес ідеї до власної справи» та «Як розпочати власний бізнес?». Присутнім було надано інформацію щодо сприяння служби зайнятості в організації та провадженні підприємницької діяльності, зокрема про порядок та умови виплати допомоги по безробіттю одноразово для відкриття власної справи, навчання на курсах цільового призначення «Підприємець-початківець», механізм надання консультацій. Учасники цікавилися видами підприємницької діяльності, які вдало розвиваються в місті, якостями, що потрібні для ведення бізнесу.

За словами безробітних, семінари дали їм можливість сформувати уявлення про те, як започаткувати власну справу, з чого почати свою діяльність.

На засіданні жіночого клубу «Жінка на ринку праці» йшлося про те, як досягти успіху в професійній діяльності, поєднати родину і кар’єру. Учасниці ознайомились із законодавством України щодо забезпечення гендерної рівності та послугами служби зайнятості, обговорили роль жінки в суспільстві.

- Служба зайнятості сприяє працевлаштуванню жінок, допомагаючи їм підібрати підходящу роботу, започаткувати власну справу, отримати нову професію чи підвищити кваліфікацію, зокрема надаючи жінкам віком старше 45 років ваучер на навчання, залучаючи до громадських та інших робіт тимчасового характеру, – відзначила заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Чернігівського МЦЗ Світлана Карнаух.

Присутні обмінялись думками щодо того, як набути впевненості у власних силах, підвищити рівень самооцінки, обговорили вміння управляти власним часом, поділились досвідом поєднання у житті професійних обов’язків та домашніх турбот, проаналізували які саме вимоги висуває підприємницька діяльність до звичайної людини. Це, зокрема, організаторські та підприємницькі здібності, економічні та юридичні знання, відповідальність, цілеспрямованість, ініціативність, наполегливість, працездатність, дисциплінованість.

Про реалії та перспективи розвитку підприємництва в Чернігові, державну підтримку, переваги та проблеми малого і середнього бізнесу говорили за «круглим столом» представники органів виконавчої влади, служби зайнятості, громадських організацій та підприємці.

Побачити вироби колишніх безробітних, які тепер мають свій бізнес, можна було на виставці. Бажаючі мали змогу пройти тестування на визначення схильностей до ведення власної справи та отримати консультацію компетентних фахівців щодо організації та провадження підприємницької діяльності.


Валентина Федусь, головний спеціаліст відділу організаційної та інформаційної роботи ОЦЗ

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини