Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:30:11

Український кордон з Росією має бути укріплений за принципом фінської "Лінії Маннергейма"

13.08.2014   07:22

Про це 12 серпня, під час свого брифінгу повідомив журналістам голова обласної ради Микола Звєрєв. Він, зокрема, розповів, що для забезпечення обороноздатності, місцевою владою спільно з Чернігівським прикордонним загоном Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України розроблена програма укріплення кордону, яка включає будівництво, як складних інженерних споруд, так і ровів (загальною протяжністю 183 км).

– Вже проводиться робота зі створення та нарощування прикордонної інфраструктури, інженерних та фортифікаційних перешкод. Кордон розбитий на сектори. Рів шириною шість метрів та глибиною три метри вже копається від поста «Сеньківка» в сторону Грем’яча, – розповів Микола Звєрєв. Він також повідомив, що на його заклик надати необхідну інженерну, землерийну техніку, забезпечити її роботу для фортифікаційного облаштування протитанкового рову вздовж лінії державного кордону вже відгукнулися голови трьох обласних ради. Крім того, відбулася розмова з послами Латвії, Литви та Естонії стосовно надання технічної та фінансової допомоги для будівництва укріплення міжнародними організаціями.

Голова обласної ради висловив переконання, що для забезпечення обороноздатності держави, крім укріплення кордону, необхідно на території Чернігівщини мати й військові частини, які б фактично прикривали прикордонників.

– Оскільки наша область є прикордонною, тому Міністерству оборони України необхідно розглянути питання щодо відновлення штабу Північного оперативного командування у Чернігові. Крім того, з числа добровольців необхідно створити й новий батальйон територіальної оборони, який на постійній основі дислокувався б на території нашої області. Можна спати спокійно, коли знаєш, що військовими різних родів військ надійно забезпечена оборона краю.

Голова обласної ради Микола Звєрєв висловив сподівання, що Міністерство оборони України прислухається до пропозицій, що йдуть із Чернігівщини.


Довідково
Лінія Маннергейма — смуга фортифікаційних укріплень, що їх було побудовано Фінляндією на Карельському перешийку у двадцяті-тридцяті роки 20 століття на випадок війни із Радянським Союзом. Названі за ім'ям головнокомандувача фінськими військами у Зимовій війні Карла Ґустава Маннергейма. Будівництво перших укріплень розпочалося 1924 року за участі французьких та бельгійських інженерів.
На лінії Маннергейма відбувалися найзапекліші бої Зимової війни; спираючись на лінію Маннергейма фінські війська два місяці затримували наступ Червоної армії.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини