Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:11:52

Про підсумки роботи за перші півроку відзвітували працівники ветеринарної медицини області

07.08.2014   07:17Агенцiя

Показники, кажуть, хороші. На Чернігівщині забезпечена якість харчових продуктів, а також попереджені небезпечні хвороби тварин, які передаються і людям. Галузь готується працювати в особливих умовах другого півріччя, а також цієї неділі відзначає своє професійне свято – День працівників ветеринарної медицини.

Забезпечувати ветеринарне та епізоотичне благополуччя області – справа відповідальна. Ветеринари виявляють недуги у тварин, лікують їх, шукають шкідливі елементи у продуктах харчування і роблять усе можливе, аби захистити нас з вами від смертельних болячок. Свою професію ветеринари дуже цінують.

Регіональна лабораторія при головному управлінні ветеринарної медицини в області має відповідну ліцензію та акредитацію на проведення аналізів. Безкоштовно тут перевіряють тварин з підозрою на сказ, бруцельоз, лейкоз та фасціольоз. За рік працівники галузі роблять майже 2 мільйони аналізів і досліджень.

Ветеринарна медицина обслуговує всі населені пункти області. Планові протиепізоотичні заходи активно проводять у селах, аби зберегти свійських тварин від хвороб і не допустити їх розповсюдження у разі виникнення. При головному управлінні також працює ветклініка для індивідуальних прийомів, куди кожний може звернутися за консультацією. Для остаточного встановлення діагнозу, ветлікарі проводять біологічні дослідження на піддослідних тваринках. Вони живуть прямо у лабораторії: це морські свинки, кролі, білі миші та барани.

Напередодні свого професійного свята на колегії працівники галузі підбили підсумки роботи за перші півроку. Планові показники виконані, каже начальник головного управління ветеринарної медицини області Віктор Кульбако. На Чернігівщині забезпечена якість харчових продуктів, а також попереджені небезпечні хвороби тварин, які передаються і людям. Кращим ветпрацівникам вручили грамоти і подяки за плідну роботу.

Головне завдання на друге півріччя — досягти планових показників у не простих для країни умовах. До того ж, ще й коли країна на шляху до вступу в ЄС. Ветпрацівники області, а їх у нас майже 1300 чоловік, вчаться працювати за європейськими стандартами.

Свій величезний колектив очільник галузі Віктор Кульбако привчає і до естетичної краси. Біля кожного управління по всіх районах області щороку висаджують, як мінімум, 500 тюльпанів і 50 троянд. Ці клумби – це теж гордість ветлікарів.


http://chodtrk.com.ua/?p=16364

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини