Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:40:06

Співпраця, яка приносить результат

07.08.2014   07:16Агенцiя

Одним із важливих напрямків діяльності державної служби зайнятості, покликаних зменшити напругу на ринку праці, є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Задля цього фахівці центрів зайнятості Чернігівщини тісно співпрацюють з роботодавцями області. Протягом січня-червня за направленням служби зайнятості до тимчасової зайнятості було залучено 4242 особи.

Активно в напрямку організації таких робіт працює Чернігівський МЦЗ. Зокрема, у м. Чернігові з початку року 719 безробітних, які перебувають на обліку, виконували роботи з благоустрою та озеленення міста, утримували в належному стані придорожні смуги, впорядковували меморіали та місця поховання, працювали на підсобних роботах під час ремонту лікувальних закладів тощо.

Наразі безробітні також допомагають комунальникам прибирати вулиці у місті. Зокрема Віталій, Олександр та Дмитро, які працюють на громадських роботах у КП ЖЕК-10, вважають, що такі роботи і безробітних матеріально підтримують, і громаді потрібні. А ще, кажуть чоловіки, приємно, коли городяни дякують за реальну допомогу.

Вже понад рік триває співпраця щодо організації громадських робіт міського центру зайнятості з чернігівським підприємством ДП «ТК Стиль-2013». Сьогодні тут працюють 6 жінок, виконуючи різні роботи: переносять на тканину за шаблонами деякі деталі одягу, готують їх до подальшої обробки швачками, обрізають рештки тканини та ниток тощо.
- Намагаємося працювати якісно, адже розуміємо, що робота, яку ми виконуємо, є частиною складного процесу пошиття одягу, - розказує Ольга Полторацька, яка майже місяць працює тут на громадських роботах.
Слова подяки за можливість залучення безробітних до громадських робіт на адресу служби зайнятості висловлюють і роботодавці.

- Підтримувати територію нашої організації у належному стані допомагають нам безробітні, які працюють у нас за направленням Чернігівського МЦЗ, - каже начальник одного з відділів КП «Чернігівське тролейбусного управління» Ірина Чиж. – Також ми залучаємо їх до прибирання у тролейбусах. Для нас – це суттєва допомога. Та й умови щодо витрат на оплату праці людей, які працюють на громадських роботах для нас вигідніші, ніж при працевлаштуванні на постійну роботу – є можливість зекономити кошти організації.

Активно за направленням Чернігівського МЦЗ у І півріччі 2014 року працювали безробітні також на КП «Спецкомбінат» та АТП 2528.
Отож, організація громадських та інших робіт тимчасового характеру приносить користь для всіх їх учасників: роботодавці отримують додаткову робочу силу, а безробітні - матеріальну підтримку та стимул до праці. А ще – це шанс знайти постійну роботу: з початку року вже близько 1000 наших земляків працевлаштувалися таким чином.


Оксана Полтавська
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини