Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:12:42

Міліція попереджає про збільшення випадків крадіжок та взломів

05.08.2014   14:47

Останнім часом у місті дуже зросла кількість квартирних крадіжок. Це пов’язано насамперед з тим, що значна кількість жителів міста зараз знаходиться на відпочинку або на дачах.

Але перш ніж кудись поїхати, не завадило б потурбуватися про недоторканість свого помешкання. Слід мати на увазі, що зловмисники найчастіше звертають увагу на квартири нижніх поверхів, де необачні господарі залишили незачиненими вікна, кватирки та балконні двері. Після обрання об’єкту злочину, залізти в квартиру для злодія не складає великої труднації. Основними речами за якими полюють нинішні мисливці за наживою є компактні але дорогі речі: відеоапаратура, вироби з цінного хутра, ювелірні вироби з дорогоцінних металів, гроші та валюта.

В боротьбі з цим злом необхідні спільні зусилля як міліції так і населення. Адже правоохоронці мають справу вже з готовим фактом скоєння крадіжки. А попередити, потурбуватися про усунення всіх сприятливих умов, що полегшують злочинцю скоєння крадіжки, повинні самі мешканці квартир.

В зв’язку з цим наводимо декілька порад, які допоможуть зменшити ризик скоєння крадіжки до мінімуму:
- навіть при короткочасній відсутності, не залишайте відчиненими кватирки або балкони, якщо ви живете на нижніх, або на верхньому поверсі;
- потурбуйтесь про встановлення на вхідних дверях надійного замка і бажано не одного;
- не залишайте ключі від квартири в поштових скриньках, під килимками, та в інших легкодоступних місцях;
- при втраті ключів обов’язково змініть замки в найближчий час;
- від’їжджаючи з квартири на тривалий час, попросіть надійних сусідів, або родичів наглядати за квартирою, час від часу навідуватись та контролювати порядок у вашому помешканні..
    
Дотримання цих рекомендацій допоможе Вам зменшити ризик обкрадання  вашої квартири до мінімуму.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини