Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 08:47:09

Вирішення яких правових проблем найчастіше потребують чернігівці?

04.08.2014   10:02Агенцiя

Успішний приклад захисту від державних органів: чернігівка проти ДВС

31 серпня відбувся невеличкий захід для представників місцевих ЗМІ та активістів.

Керівник правової приймальні ГО «МАRТ» розповів про найбільш поширені питання, з якими звертаються мешканці Чернігова, а це в основному скарги на дії чи бездіяльність державних органів (міліція, прокуратура, ДВС, органи опіки та інші).

Крім того, мешканка Чернігова – Олена Трубенок розповіла про ситуацію, з якою вона звернулася до Правової приймальні. Одного разу, коли вона була за кермом автомобіля, її зупинив представник ДАІ і вилучив машину за борг перед пенсійним фондом в розмірі 145грн (до речі, борг на той час вже був погашений). Вилучення автомобіля відбувалося з порушенням багатьох норм законодавства, при тому що послуги штрафмайданчика обійшлися близько 700 грн.

З допомогою Правової приймальні ГО «МАRТ» було складено позов та подано до суду. Після розгляду справи суд визнав протиправною:
- постанову про арешт майна боржника;
- оголошення заборони на його відчуження;
- постанову про розшук транспорту боржника.

Пані Олена зауважила, що в ході вивчення всіх деталей ситуації під час підготовки до захисту своїх прав, у неї склалося враження, що це не поодинокий випадок, і система працює з метою вилучення коштів водіїв, оскільки в багатьох випадках борг перед державою значно менший, ніж витрати, пов’язані з тимчасовим затриманням авто. Також цікаво, що кошти за послуги штрафмайданчика сплачуються не в державний бюджет.

Якщо Ви потребуєте правової консультації, то можете звернутися до безкоштовної Правової приймальні ГО «МАRТ» за тел. (0462) 93-83-30 або за адресою м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, каб. 700 (приміщення ЦНТЕІ).
Правова приймальна працює за підтримки Української Гельсінської спілки.
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини