Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 01:37:17

Протидіяти злочинності та корупції правоохоронці повинні спільно

31.07.2014   06:36Агенцiя

В прокуратурі м. Чернігова відбулася координаційна нарада правоохоронних органів обласного центру, на якій розглянуто стан розкриття кримінальних правопорушень, протидії і профілактики злочинності та корупції за у І півріччі 2014 року.

В цілому, як зазначив прокурор м. Чернігова Андрій Криворучко, у продовж 6 місяців поточного року, прокуратурою та правоохоронними органами міста вжито ряд організаційних та практичних заходів щодо протидії злочинності та корупції в сучасних реаліях.

Так, за результатами вжитих таких заходів у першому півріччі поточного року у ЄРДР зареєстровано на 7,1 % кримінальних правопорушень менше ніж за аналогічний період минулого року (3425 проти 3685).

Значно зменшилася кількість вчинених кримінальних правопорушень вчинених неповнолітніми або за їх участю - із 20 у минулому році до 14 у поточному році, особами, які раніше вчиняли кримінальні правопорушення - із 117 до 91, у стані алкогольного сп’яніння – із 61 до 24.

Водночас криміногенна ситуація в Чернігові залишається непростою, злочинність активізується. Особливо турбує прокурора міста збільшення кількості зареєстрованих тяжких та особливо тяжких злочинів, злочинів скоєних групою осіб, злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних речовин.

Прокурор міста Андрій Криворучко також вимагає від підлеглих прокурорів та усіх правоохоронців Чернігова зосередитись на питанні реальної боротьби з корупцією і притягненні до відповідальності винних осіб. А для цього потрібно кардинально змінити підходи щодо протидії хабарництву.

Потребує активізації робота щодо захисту економічних інтересів держави, протидії незаконним оборудкам у сфері земельних правовідносин та охорони природних ресурсів, у соціальній сфері, насамперед щодо оплати праці, у паливно-енергетичному комплексі.

Координаційна нарада прийняла рішення, спрямоване на активізацію роботи, покращення взаємодії правоохоронних органів, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості у сфері боротьби зі злочинністю та протидії корупції.


Прес-служба прокуратури м. Чернігова

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини