Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 03:59:46

Додержання законодавства щодо охорони, використання і відтворення водних біоресурсів

29.07.2014   14:47

У прокуратурі Чернігівської області відбулася міжвідомча нарада з питань додержання законодавства щодо охорони, використання і відтворення водних біоресурсів, а також водних об’єктів, які використовуються для риборозведення.

У нараді спільно з прокурорами взяли участь керівники обласних органів влади та контролю.

На сьогодні залишаються невирішеними питання зменшення негативного впливу на біоресурси господарської діяльності підприємств водокористувачів, забірні пристрої води яких не забезпечені належними рибозахисними пристроями та скид ними неналежно очищених стічних вод. Розповсюджені і факти здійснення забороненої діяльності у межах прибережно-захисних смуг, їх засмічення та забудова, чисельні факти незаконного вилучення та реалізації рибних ресурсів.

Причинами цього є, в першу чергу, неефективність роботи, а іноді і бездіяльність органів контролю, відсутність належної взаємодії між ними та правоохоронними органами.
Замість вжиття дієвих заходів, спрямованих на усунення порушень законодавства в сфері охорони водних живих ресурсів, посадовці самі стають на шлях злочину. До прикладу, у минулому році прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди головним держінспектором Чернігіврибоохорони, у якому постановлений обвинувальний вирок.

Проблемними питаннями залишаються незадовільна робота контролюючих органів з попередження правопорушень щодо водних біоресурсів; торгівлі незаконно виловленою рибою та забороненими знаряддями лову; реалізації риби та рибопродукції в торгівельних мережах, яка не відповідає ветеринарно-санітарним вимогам та становить загрозу здоров’ю громадян.

Таким чином, проблема забезпечення додержання законодавства щодо охорони, використання і відтворення водних біоресурсів, а також водних об’єктів, які використовуються для риборозведення залишається актуальною та такою, що потребує невідкладного вирішення.

На нараді були висвітлені саме ті чинники, які негативно впливають на збереження рибних ресурсів, санітарне і епідемічне благополуччя населення та обговорювалися можливі шляхи вирішення цього питання.

За результатами наради визначено конкретні організаційні заходи щодо забезпечення неухильного додержання законів у цій сфері.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини