Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:56:12

Підбили підсумки та визначили пріоритети

24.07.2014   10:09Агенцiя

Підведення підсумків діяльності Чернігівської обласної служби зайнятості у І півріччі 2014 року та обговорення удосконалення механізмів сприяння активній зайнятості населення відбулося 23 липня на нараді за участю керівного складу обласного та базових центрів зайнятості.

Відкриваючи нараду, Лідія Падалка охарактеризувала стан ринку праці області та підбила підсумки роботи центрів зайнятості у І півріччі. Так, протягом січня-червня 2014 року в центрах зайнятості області перебувало на обліку та отримувало комплекс соціальних послуг 28,8 тис. безробітних - на 6,1% менше ніж у минулому році. Кількість громадян зі статусом безробітного зменшилась на 7,4% і склала 14,5 тис. осіб.
За сприяння служби зайнятості з початку 2014 року отримали роботу 7,6 тис. громадян.

Зокрема, 367 безробітних започаткували підприємницьку діяльність. Продовжується активна робота у напрямку працевлаштування громадян на новостворені робочі місця за направленням служби зайнятості шляхом виплати роботодавцям компенсації у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Таким чином отримав роботу 271 безробітний. Лідія Падалка відмітила ефективну організацію роботи Варвинського, Ічнянського, Коропського, Куликівського, Носівського, Ріпкинського, Талалаївського, Чернігівського, Щорського районних, Чернігівського міського, Ніжинського та Прилуцького міськрайонних центрів зайнятості.

Пріоритетним напрямком в діяльності обласної служби зайнятості на сучасному етапі залишається професійне навчання, оскільки воно є суттєвим важелем у підвищенні якості робочої сили та задоволенні потреб роботодавців у кадрах.

Протягом І півріччя поточного року 2,9 тис. осіб набували нових професій або підвищували кваліфікацію за направленням обласної служби зайнятості, що на 12,6% більше минулорічного показника. Профорієнтаційними послугами служби зайнятості скористалися 28 тис. безробітних. У період пошуку постійної роботи у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяло участь 4,2 тис. осіб.

Увагу присутніх було акцентовано на організації роботи щодо надання послуг громадянам, які вимушено переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

На нараді також було заслухано начальників відділів обласного та директорів базових центрів зайнятості, які говорили про організацію роботи центрів зайнятості в сучасних умовах.

Завершуючи нараду, Лідія Падалка зазначила, що незалежно від політичної ситуації в країні нам необхідно забезпечити виконання усіх зобов’язань перед клієнтами служби зайнятості, а саме: злагоджено працювати, не збавляти темпи в роботі, приділяти особливу увагу працевлаштуванню всіх категорій населення та дала чіткі доручення керівникам базових центрів зайнятості.


Оксана Большак, головний спеціаліст відділу організаційної та інформаційної роботи ОЦЗ

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини