Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:51:53

У першому півріччі у подорожуючих через кордон на Чернігівщині було вилучено близько 2-х кілограмів пігулок психотропної дії

24.07.2014   06:54Агенцiя

Протягом 6 місяців співробітники Чернігівської митниці Міндоходів спільно з прикордонниками припинили 10 фактів незаконного переміщення речовин, які можуть бути віднесені до наркотичних, психотропних засобів та прекурсорів (на даний час проводяться хімічні експертизи). Найбільше вилучено пігулок - близько 2-х кг.

Лише у червні виявили два таких факти, за якими вилучили понад 120 пігулок психотропної дії. А найбільшу цього року партію психотропних ліків намагався незаконно вивезти з України наш співвітчизник наприкінці лютого. Під час здійснення митного контролю у пункті пропуску «Нові Яриловичі» у багажнику його автомобіля знайшли близько 2-х кілограмів пігулок «Псевдоефедрин», які були приховані під пластиковими накладками.

Нагадуємо, що порядок та обсяги переміщення через кордон лікарських засобів громадянами встановлені постановою КМУ від 23 травня 2012 року №458 «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування». Згідно якої громадяни можуть ввозити на територію України лікарські засоби у наступних обсягах:
- без рецепта - у кількості, що не перевищує п’яти упаковок кожного найменування на одну особу (крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини);
- з рецептом, що виданий на ім’я цієї особи та засвідчений печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я, - у кількості, що не перевищує зазначену в рецепті.

Водночас, громадянам заборонено пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у поштових (у тому числі міжнародних) відправленнях (Закон України від 15 лютого 1995 року №60/95-ВР «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори»).

У ручній поклажі та в багажі громадяни можуть ввозити зазначені засоби лише за наявності рецепту, виданого на їх ім’я та засвідченого відповідною печаткою. Кількість ліків не може перевищувати зазначену в цьому рецепті.
 

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини