Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:29:29

Як працевлаштуватися на Чернігівщині

23.07.2014   13:36Агенцiя

Власний бізнес можливо розпочати не лише у сфері сільського господарства, як про це думає більшість. Останнім часом розвиваються й нові напрямки підприємницької діяльності: надання Інтернет-послуг, робота в ІТ-секторі.


Сезон відпочинку і праці

Влітку кількість звернень до Чернігівського обласного центру зайнятості зменшується. Це, передусім, пов’язано із зростанням обсягів робіт у сільському господарстві. На кінець червня актуальними були 1,5 тис. вакансій, на кожну з яких претендувало 9 осіб.
Актуальною залишається сезонна робота. З початку року до центрів зайнятості області надійшла інформація про 389 таких вільних робочих місць. З них 364 уже укомплектовано. Це, здебільшого, вакансії у літніх дитячих оздоровчих закладах та сільгосппідприємствах.
– Із початку року у базі даних центрів зайнятості налічувалося понад 13 тисяч вакансій. У порівнянні з аналогічним періодом 2013 року загальна кількість вакансій не зросла. Однак покращилася їх якість – збільшилась кількість вакансій із заробітною платою вище мінімальної, – повідомляє директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.
Допомоги у працевлаштуванні потребують і випускники вишів.
– Вчорашнім студентам ми здебільшого надаємо послуги з методики пошуку роботи, – зазначає Лідія Падалка. – Охочих ми навчаємо складати резюме та спілкуватися із потенційними роботодавцями. Адже вдала самопрезентація – це одна зі складових успішного працевлаштування.


Політичні корективи

Служба зайнятості прикладає максимум зусиль аби допомогти громадянам, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО. Проводиться широкомасштабна інформаційно-роз’яснювальна робота. Для бажаючих працевлаштуватися на новому місці проживання щоденно оновлюються стенди із вакансіями.
Результат – станом на 18 червня на території Чернігівської області працевлаштовано 17 осіб. Для оперативного реагування Чернігівський обласний центр зайнятості підтримує постійний зв’язок з Регіональним штабом з питань соціального забезпечення переселенців. З питань працевлаштування у Чернігівській області переселенці можуть звертатися за телефоном: (04622) 67-51-39.


Навчатися ніколи не пізно

У І півріччі під конкретне робоче місце проходили навчання майже 3 тисячі безробітних. Це на 12,7% перевищує минулорічний показник. Більшість з них отримали роботу.
Особам віком старше 45 років державна служба зайнятості пропонує одержати ваучер для навчання за професіями пріоритетних видів економічної діяльності. За перше півріччя 2014 року цією можливістю скористалося 17 людей. Тобто вони не лише знайшли нову роботу, а й опанували ще одну спеціальність.


Своє – найкраще

Необхідно зазначити про одну з найцікавіших можливостей, що надає центр зайнятості – можливість започаткувати власну справу.
– Реалізується комплекс цілеспрямованих дієвих заходів щодо стимулювання самозайнятості населення, – розповідає Лідія Падалка. – По-перше, це організація різнопланових інформаційних та тематичних семінарів. Під час таких зустрічей безробітним, які бажають започаткувати власну справу, допомагають у виборі діяльності, придатної для ведення бізнесу. По – друге, на курсах цільового призначення «Підприємець – початківець» та «Основи малого підприємництва» чітко роз’яснюємо норми чинного законодавства і, так би мовити, переходимо від теорії до практики.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини