Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:15:26

Невідому хімічну речовину на ПАТ "Виробничо-торгівельна фірма "Сіверянка" буде досліджено та утилізовано

23.07.2014   10:09

Шляхи ідентифікації та утилізації невідомої хімічної речовини, виявленої на ПАТ «Виробничо-торгівельна фірма „Сіверянка“» обговорено на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про історію її виявлення присутнім доповів заступник голови правління підприємства Станіслав Боярченко. Як виявилося, на початку липня у бомбосховищі, яке знаходиться окремо від інших приміщень, працівниками підприємства було проведено перевірку та відкрито кімнати, які були зачиненими близько 20 років. В одній із них було виявлено 3 запечатані контейнери – 2 з них навісними замками, третій на перший погляд здавався запаяним.

Всі контейнери були без маркувань, інформації щодо них та їх змісту на підприємстві немає, на балансі вони не перебувають.

Враховуючи те, що за радянських часів підприємство було державним і спеціалізувалося виключно на виробництві засобів протихімічного захисту, було припущено, що в даних контейнерах могли зберігатися залишки необлікованих хімічних речовин.

Зважаючи на це, 8 липня керівник підприємства подав заяву до Управління ДСНС в області з проханням дослідити вміст даних контейнерів задля уникнення можливих ризиків.

14 липня контейнери було відкрито членами міжвідомчої комісії.

В контейнері, який здавався запаяним, виявлено сипучу речовину, схожу на графітову крихту. У другому контейнері, з якого зняли замки, також знайдено дану речовину та скляні ємності з рідиною жовтого кольору, а також металеву колбу.

Всередині третього контейнера виявився ще один сейф з внутрішнім замком, який не вдалося відкрити.

За даним фактом комісією зроблено висновки, що умови зберігання даної речовини мінімізують її неконтрольований витік та надано пропозиції керівництву обмежити доступ сторонніх осіб до даного бомбосховища. Нині запечатане та знаходиться під цілодобовою охороною.

Також міжвідомча комісія рекомендувала звернутися до ліцензованих підприємств щодо аналізу та утилізації даної речовини.

За словами Станіслава Боярченка, керівництво ПАТ «Виробничо-торгівельна фірма „Сіверянка“» звернулося до спеціалізованої випробувальної лабораторії Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту. Там така процедура коштує 60 тисяч гривень, отже нині ведуться пошуки шляхів

Ситуація знаходиться під контролем Управління ДСНС та керівництва області.
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.