Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:12:26

Сесія Ніжинської міськради: торгівці шукатимуть компромісу, депутати засідають у кафе

23.07.2014   08:25Агенцiя

На сесію міськради виносилися ряд резонансних питань: доля ярмарку на вулиці Московський, та питання складу апарату, який буде керувати містом.

Про ярмарок вирішили слухати в першу чергу, тому, що на засідання сесії прийшли підприємці, що торгують на цій вулиці, та почали ходити чередою навколо депутатів, тримаючи в руках папірці з надписом “Не заважайте мені виживати”.

Підприємці мовчки ходили по периметру, поки йшло формування порядку денного. Щойно почалися перші виступи з цього питання, мовчазний протест перетворився у ґвалт. Розчути виступи було дуже важко.

Підприємці прагнули одного — щоб залишилось все як було і вони спокійно торгували б на вулиці Московській і далі. Пошуки компромісів давалися важко.

Міський голова сказав, що це ми бачимо лише половину проблеми, бо кілька днів тому, в цій залі була ще більша кількість підприємців, які торгують вже на території ринку, і ті, не більш стримано вимагали, щоб всі підприємці були в однакових умовах і здійснювали торгівлю у спеціально відведених для цього місцях.

Тим більше, за інформацією економічного відділу, торгівля на вулиці Московській ведеться не законно.

Дії депутатів розділилися в основному на двоє. Одні шукали компромісні рішення, як зробити так, щоб все було по закону і ніхто не був ображеним. Друга половина вловила ефект народного гніву і вирішили здобути собі на цьому трішки дешевої популярності.

Дії таких депутатів дуже подобалися підприємцям. Підприємці не напружували себе щоб зрозуміти, що пусті вислови в угоду масам, насправді нічого не варті для самих же підприємців. Ці лестощі, що зірвали аплодисменти торгівців, розсиплються одразу за дверима сесійної зали і проблем, не вирішать.

Питання торгівлі знову відкладено, будуть шукати те, мабуть і єдине, соломонове рішення.

Далі, на порядку денному, низка питань призначення керівників міста. А саме, це посади трьох заступників міського голови, керуючого справами міськвиконкому та секретаря міської ради. Проект цього рішення вже давно оприлюднений для обговорення на офіційному сайті Ніжина.

Але на початку розгляду кандидатур, міський голова почав зачитувати і ставити на голосування рекомендації депутатської комісії по законності, підписані головою комісії Ю. Коростиленком.

В цих рекомендаціях, без будь-яких роз’яснень, рекомендується не виносити питання для голосування на сесію, у зв’язку з протиріччям до закону. Депутати, без зайвих питань, голосували проти включення до порядку денного питань формування керівного апарату міста.

Це може говорити тільки про одне — не домовились.

Проте, рекомендації, підписані головою комісії по законності, Юрієм Коростиленком, можна було не тільки не ставити на голосування, а й взагалі проігнорувати.

Таке право міському голові, дає Потанова Чернігівського Апеляційного суду від 2 липня 2014 року. Суд розглянув справу депутата Ніжинської міськради, голови комісії, яка до цього вже розглядалася в Ніжинському суді.

Суд визнав, що цей депутат скоїв адміністративне корупційне правопорушення. Апеляційний суд погодився з постановою Ніжинського суду.

Ось витяг з постанови: “Цією постановою

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер — НОМЕР_1, уродженця м. Ніжина Чернігівської області, громадянина України, з повною вищою освітою, неодруженого, непрацюючого, депутата 6-го скликання Ніжинської міської ради, який проживає по АДРЕСА_1,

притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 172-7 КУпАП України і накладено на нього стягнення у виді штрафу в сумі 255 (двісті п'ятдесят п'ять) грн...

Як встановив суд, ОСОБА_2, будучи депутатом 6-го скликання Ніжинської міської ради Чернігівської області від 15.11.2010 року №1-1/2010, являючись головою постійної депутатської комісії з питань депутатської діяльності, депутатської етики, законності і правопорядку, охорони прав і законних інтересів депутатів, тобто відповідно до п. «б» ч. 1 статті 4 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» є суб'єктом відповідальності за корупційні правопорушення, всупереч вимогам п.п. 1, 2 ч. 1 ст. 14 вищевказаного Закону, вчинив адміністративне корупційне правопорушення, передбачене ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення за наступних обставин...

П О С Т А Н О В И В :

Апеляційну скаргу ОСОБА_2 залишити без задоволення, а постанову Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області від 22 травня 2014 року, стосовно ОСОБА_2 — без змін.

Постанова апеляційного суду є остаточною і оскарженню не підлягає”

Тобто, ймовірно, потрібен був тільки привід для того, щоб данні питання не ставити в порядок денний. Або ж міський голова не знав, чи не був повідомлений про рішення судів двох інстанцій.

Після двох годин роботи сесії, згідно регламенту, була оголошена півгодинна перерва, після якої депутати не зібралися в необхідній кількості. Для продовження роботи засідання потрібно було мінімум 26 депутатів. Після перерви прийшло лише 24. Решта, а це в майже повному складі фракція “Батьківщина” зібрались в кафе, якраз навпроти вікон сесійної зали.

Отже, після того, як були зняті питання посад, інші питання життєдіяльності міста депутатів не цікавили.


http://www.uezd.com.ua/page/sesiya-miskradi-torgivci-shukatimut-kompromisu-deputati-zasidayut-u-kafe.html
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини