Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:46:07

Ситуація на державному кордоні в межах Чернігівщини контрольована

23.07.2014   07:02

Про поточний стан на державному кордоні у межах Чернігівської області поінформував 22 липня на брифінгу начальник прес-служби Чернігівського прикордонного загону Олександр Дудко.

За його словами, починаючи з 23 січня поточного року охорона державного кордону здійснюється в посиленому режимі. Протягом минулого тижня обстановка на кордоні суттєвих змін не зазнала. Персоналом прикордонного загону забезпечено недоторканість кордонів держави, безперебійну роботу всіх пунктів пропуску та належну безпеку осіб, що перетинають державний кордон.

За минулий тиждень на Чернігівщині через державний кордон України у встановленому порядку пропущено 66,4 тисяч осіб та 12,5 тисяч транспортних засобів. У порівнянні з позаминулим тижнем, зафіксовано збільшення пасажирського потоку на 8 тисяч осіб. Затримано 4-х порушників державного кордону. Загалом, транспортний потік зменшився в кілька разів. Це, за словами Олександра Дудка, обумовлено відсутністю бажаючих серед громадян РФ та Білорусі відпочивати на півдні України.

До адміністративної відповідальності притягнуто 39 осіб, на яких накладено штрафів на суму 16200 гривень.

Також за минулий тиждень через державний кордон не пропущено 115 осіб, з яких 18 — потенційні незаконні мігранти. Серед них 48 громадян Російської Федерації, 20 з яких не змогли підтвердити мету своєї поїздки до України. А ще 28 не мали відповідного фінансового забезпечення свого перебування.

На випадок збройного вторгнення Чернігівський прикордонний загін має достатню кількість озброєння (стрілецького та протитанкового). А всі його підрозділи пройшли бойове злагодження. Акцентував увагу Олександр Дудко на зміні морального аспекту у підході до охорони державного кордону з боку персоналу прикордонної служби.

— Прикордонники морально зміцніли. Вони здатні прийняти бій. Зміни відбулися докорінні, і це добре, — зазначив Олександр Дудко.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини