Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:34:49

Стартував огляд-конкурс на кращу бригаду аварійно-диспетчерських служб ПАТ "Чернігівгаз"

18.07.2014   09:21Агенцiя

Днями на учбово-тренувальному полігоні ПАТ «Чернігівгаз» розпочалися змагання аварійно-диспетчерських служб газових господарств. В конкурсі візьмуть участь 78 фахівців, що входять до складу 26 бригад АДС.

Змагання дадуть аварійникам змогу відпрацювати навички з ліквідації надзвичайних ситуацій пов`язаних з витоком газу в умовах, наближених до реальних.

Основне завдання полягає у відпрацюванні дій аварійної служби в трьох ситуаціях – виявити і якнайшвидше усунути витік газу на засувці в газовому колодязі, на фланцевому з`єднанні житлового будинку та на підземному газопроводі низького тиску. Час ліквідації аварії відіграє важливу роль. Команда, яка не впоралась із завданням за 40 хвилин, знімається зі змагань.

На загальну оцінку також впливає знання теорії, оснащення та технічний стан автомобіля, правильність застосування рятувальних засобів та відповідність дій регламентам і нормативним документам. За підсумками всіх етапів комісія визначить три найкращі бригади.

«Конкурс повинен виявити рівень майстерності і готовності аварійників до надзвичайних ситуацій. Захід дуже потрібний, адже це і тренінг, і, водночас, можливість перевірити свої навички, подивитися, як працюють досвідченіші колеги. До того ж АДС є однією з найважливіших наших служб - від їхньої професійності в першу чергу залежить безпека споживачів» - зазначив заступник голови правління - головний інженер ПАТ «Чернігівгаз» Олександр Качкарда.

В день відкриття виступали команди Головного підрозділу і Щорського УГГ, які в минулорічних змаганнях неодноразово досягали найкращих результатів. Кращу підготовку показала бригада з м. Чернігова. На першому етапі – газовому колодязі – для усунення витоку аварійникам знадобилося 12 хв.14с., другий – фланець – відпрацювали за 5 хв.16 с., витік газу на підземному газопроводі був ліквідований за 17хв.15с.
Подібні змагання є традиційними і проводяться щороку перед опалювальним сезоном, коли зростає споживання газу і збільшується кількість аварійних викликів.


Довідка:
Аварійно-диспетчерська служба – підрозділ екстреного цілодобового реагування на надзвичайні ситуації, пов`язані з витоками газу на системах газопостачання. АДС ПАТ «Чернігівгаз» є в кожному районі Чернігівської області, загалом – 26. Бригада служби «104» складається з трьох фахівців – майстра, слюсаря і слюсаря-водія.
В минулому році аварійно-диспетчерськими службами ПАТ «Чернігівгаз» усунуто понад 15,5 тисяч витоків природного газу, в опалювальний сезон 2013-2014 р.р – понад 8,2 тисячі.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини