Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:28:50

Фінінспектори Чернігівщини виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на 1,7 млн грн під час ревізії бюджету м.Ніжин

14.07.2014   13:10Агенцiя

Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 1,7 млн грн під час проведення ревізії бюджету м.Ніжин. В ході контрольного заходу перевірено діяльність 6 установ міста за період з 01.01.2011 по 31.10.2013.

Так, міський бюджет недоотримав доходів в загальній сумі 527 тис. грн, а саме власності внаслідок невиконання умов по укладених договорах за період з 01.01.2011 по 01.30.2013 недоотримано належної частки орендної плати за користування об’єктами комунальної та не перераховано до міського бюджету коштів, отриманих від надання послуг, що не належать до переліку платних послуг на вказану суму.

В порушення прийнятого сесією міської ради рішення за рахунок бюджетних коштів, які виділялися з міського бюджету для надання поворотних фінансових допомог через Неприбуткову громадську організацію «Агенція розвитку Ніжина», було придбано комп’ютерну техніку та меблі на суму 56 тис. гривень. Придбання проведено поза казначейським обслуговуванням, чим порушено вимоги Бюджетного кодексу.

Всупереч бюджетному законодавству із загального фонду бюджету витрачено 391 тис. грн на покриття витрат, які повинні проводитись за рахунок коштів спеціального фонду.

Окрім того, в 4 перевірених установах міста виявлено порушення законодавства з оплати праці, оплату витрат за спожиті комунальні послуги сторонніми юридичними особами, оплату за завищеною вартістю ремонтно-будівельних робіт. Ці порушення призвели до незаконного витрачання коштів міського бюджету в сумі 584 тис. гривень.

Усупереч вимогам бюджетного законодавства безпідставно проводилось утримання спеціалістів санітарно-екологічного підрозділу комунального підприємства за рахунок коштів міського бюджету на загальну суму 101 тис. гривень.

За допущені порушення на посадових осіб складено 27 протоколів про адміністративне правопорушення та зупинено операції з бюджетними коштами у 5 установах.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини