Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:28:33

У територіальному Управлінні ДСНС діє регіональний штаб з надання допомоги людям, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО

02.07.2014   12:13

На Чернігівщині у територіальному Управлінні ДСНС України діє створений відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України та вказівки ДСНС України регіональний штаб з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян нашої країни, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

Його завданнями є надання допомоги цим громадянам, ведення їх реєстру, уточнення переліку об’єктів державної та комунальної власності, де можливе тимчасове поселення людей, координація відповідної діяльності відомчих і громадських організацій. У роботі штабу беруть участь органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування та ряд установ і організацій.

Для вирішення соціально-побутових питань громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, волонтерські та громадські організації можуть звертатися на гарячі лінії обласної державної адміністрації за номерами телефонів +38(0462) 72-40-95 (в робочі дні з 08:00 до 17:00) та +38(0462) 67-50-24 (щоденно з 17:00 до 08:00), а також цілодобово до регіонального штабу в обласне Управління ДСНС України за номером +38(0462) 65-25-41.

В кожному районі області визначений перелік приміщень для тимчасового проживання громадян. Так, у м. Бобровиця за сприянням райдержадміністрації проведений в гуртожитку державного аграрно-економічного технікуму ремонт для якомога зручніших умов перебування й підготовлено 60 місць, де вже поселилися 7 людей. У Чернігові гуртожиток учбового пункту рятувальників у разі оперативної необхідності готовий в цілодобовому режимі прийняти тимчасово до 30 людей з послідуючим їх розселенням у визначених місцях.

Зазначимо, станом на 1 липня Чернігівщина вже прихистила 553-х мешканців Донецької, Луганської областей та Кримчан.


Євген Киричек, т.в.о. заступника начальника У ДСНС у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.