Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:17:34

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури області та стягнув з Товариства безпідставно отримані бюджетні кошти

27.06.2014   08:12

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 19.06.2014 залишено в силі судове рішення у справі за позовом прокуратури області про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю коштів до бюджету на суму майже 200 тис. грн.

Прокурорською перевіркою встановлено, що товариством при проведенні робіт по будівництву газопроводів до сільських населених пунктів Чернігівської області, які фінансувалися за рахунок субвенції з Державного бюджету України, свідомо завищено вартість матеріалів, що використовувалися при виконанні підрядних робіт.

Різниця між витратами на придбання будівельних матеріалів, відображеними в бухгалтерській документації, та фактичними витратами, понесеними суб`єктом господарської діяльності, становила майже 200 тис. грн.

Прокуратура вимагала в судовому порядку повернути безпідставно отримані бюджетні кошти. Відповідач, в свою чергу, намагався затягнути процес повернення до бюджету протиправно отриманих коштів, оскарживши результати проведеної ревізії в судовому порядку. Законність вимог про заподіяння збитків державі та необхідність стягнення коштів з товариства була підтверджена адміністративними судами.

Завдяки активній участі та наданні прокуратурою переконливих доказів доведено правомірність позовних вимог та порушення закону зі сторони Товариства.

Погодившись з правовою позицією прокурора, господарський суд Київської області стягнув на користь бюджету майже 200 тис. грн.

Вказане рішення відповідачем також було оскаржено, проте останнє залишено в силі апеляційним господарським судом.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини