Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:54:51

Група розбійників з Чернігівщини відправиться за грати

27.06.2014   07:48

Апеляційний суд Чернігівської області залишив без змін вирок відносно організованої злочинної групи, викритої працівниками УБОЗ УМВС України в Чернігівській області.

Як розповів начальник Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, група складалася з трьох раніше судимих чоловіків, які в Ніжині промишляли пограбуваннями та розбоями.
На рахунку зловмисників 5 кримінальних правопорушень, вчинених в складі організованої злочинної групи.

Організатор групи, хоча й був позаминулого літа засуджений за розбій до 3 років позбавлення волі зі звільненням від покарання з іспитовим строком на 2 роки, на шлях виправлення не став і знову взявся за старе.

Взимку минулого року досвідчений злодій підключив до «справи» двох непрацюючих молодиків (один з яких неповнолітній) і запропонував тим заробити легких грошей. Чим доведеться займатися хлопцям сказав одразу - ті без зайвих вагань погодилися. Ватажок націлював своїх подільників на пограбування п'яних, запізнілих перехожих та беззахисних жінок, які, мовляв, опору чинити не стануть, а декілька сотень гривень та мобільний телефон є у кожного.

Аби показати подільникам на практиці як треба «працювати», кримінальний наставник після спільного вживання алкоголю у привокзальному кафе вказав на самотнього перехожого, усі разом відлупцювали його й заволоділи готівкою та мобільним телефоном жертви. Після цього продовжили пиятику.

Як зазначив начальник УБОЗ УМВС, удавана легкість здобуття грошей закружила голову молодикам і вони як зграя вовків почала свої наскоки на беззахисних жінок, підлітків та робітників, що ранішньою електричкою збиралися на роботу до столиці. Награбоване здавали за безцінь на базарі чи у ломбарді, готівку пропивали.

Оскільки усі троє жили в різних населених пунктах, то зустрічалися вони у тому ж кафе, де після дози алкоголю йшли на «спільну справу», яка практично стала їх джерелом існування.

Зі слів Вадима Філашкіна, здобич лиходіїв була різною - від 200 до 1300 гривень, банківські картки, мобільні телефони, особисті речі. Розділивши здобич, потім практично все спускалося на горілку.

Вже після перших грабунків працівники спецпідрозділу УБОЗ області спільно з колегами з карного розшуку Ніжинського міськвідділу побачили характерний почерк вовчої зграї, відзначивши особливі деталі. Досвідчені оперативники висловили впевнене припущення, що це справа рук не якоїсь кримінальної дрібноти. Перебравши всю картотеку місцевих злочинців, міліціонери впевнилися, що група явно не місцева і почали проводити оперативні заходи аби затримати зграю «по гарячих слідах».

Черговий раз грабіжники «засвітилися», коли неподалік вокзалу напали на перехожого. Блокувавши привокзальні квартали, міліціонери затримали двох нападників, згодом вони допомогли вийти на третього.

Злочинцям було повідомлено про підозру у вчинені кримінальних правопорушень у складі організованої злочинної групи, передбачених статтями «грабіж», «розбій», «викрадення, привласнення документів», найтяжча з яких передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області присудив організатору злочинної групи 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, двом іншим учасникам групи - 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна та 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Обвинувачені подали апеляційні скарги на вирок, які Апеляційний суд Чернігівської області залишив без задоволення, а вирок Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області - без змін.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини