Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:27:18

Міліція встановила особу "телефонного мінера"

16.06.2014   14:12

Працівники карного розшуку чернігівської міліції встановили особу чоловіка, який 12 червня зробив хибне повідомлення про замінування будівлі Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області.

Як зазначив тимчасово виконуючий обов'язки начальника Чернігівського міськвідділу УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Анатолій Скрипка, повідомлення про замінування надійшло від невідомого чоловіка на багатоканальний телефон «102», інформація з якого фіксується на аудіореєстраторі.

І хоча телефонний хуліган розмовляв лише кілька секунд, його голос був зафіксований на електронний носій інформації, що згодом дуже знадобилося в пошуковій роботі і в подальшому буде використано як доказ в суді.

В ході проведення розслідування, прослуховуючи запис, оперативники міськвідділу за голосом упізнали чоловіка.

Він цього дня вже не раз телефонував до міськвідділу та розповідав усілякі нісенітниці, тому його довжелезні розповіді слухали лише перші кілька хвилин, доки не з'ясовувалося, що людині просто хочеться поговорити.

Щоб перевірити правильність своєї версії, правоохоронці вирушили перевіряти інформацію додому до підозрюваного.

І дійсно, припущення про телефонного «бешкетника» підтвердилося, як тільки вони зайшли до нього в помешкання. Він спочатку поводив себе дуже агресивно, а потім трохи заспокоївся і розповів все як було: не задоволений увагою до своєї персони з боку правоохоронців, громадянин вирішив таким своєрідним способом «покарати» міліціонерів, а потім стояв неподалік і дивився, як працюють всі служби, що прибули на виклик. Працівники міліції також знайшли і телефон, з якого був зроблений дзвінок до міліції.

Цей чоловік, 1971 року народження, вже і раніше потрапляв у поле зору співробітників міліції за різноманітні скоєні злочини та правопорушення. Він то підпалював церкву, то скоював крадіжки. Але до кримінальної відповідальності жодного разу притягнутий не був, бо за висновками лікарів він є душевнохворою людиною, яка стоїть на обліку як особа, хвора на шизофренію. Тому до нього застосовувалися лише примусові методи медичного характеру.

Останніми днями у чоловіка знову відбулося загострення хвороби і він знову скоїв правопорушення, цього разу вже кримінальне, адже за словами підполковника міліції Анатолія Скрипки, за фактом неправдивого повідомлення про загрозу вибуху відкрите кримінальне провадження згідно частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян), що передбачає покарання від штрафу в розмірі від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян аж до обмеження волі на строк до п'яти років.
 

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.