Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 04:10:36

Капітана Коновалова провели під спів "Плине кача". ФОТО. ВІДЕО

16.06.2014   14:07Агенцiя

Чернігівця, капітана Збройних Сил Олексія Коновалова, що загинув за Україну в зоні АТО, сьогодні відспівали в Катериниській церкві. Знову звучала пісня, під яку ховають майданівців - лемківська "Плине кача...". Трагедії поєднують соборну Україну навіть піснею, про яку півроку тому ще знали тільки спеціалісти...

За труною йшли члени Народної Самооборони, "Свободи", штабу національного спротиву, голова обласної ради Микола Звєрєв, перший заступник голови ради Олександр Кодола, заступник голови обласної адміністрації Костянтин Лубенцов. Під ноги падали сині волошки і жовті лілії.

В Катерининській церкві чин похорону відслужили 7 священиків та диякон на чолі з настоятелем, секретарем єпархіального управління о. Романом Кіником. Храм був переповнений. Свічки поминання також тримали голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко, заступник голови ОДА Сергій Журман, перший заступник міського голови Микола Миргородський, свободівці (Олексій був членом "Свободи") - народний депутат Руслан Марцінків, голови Прилуцької та Козелецької адміністрацій Іван Тютюнник і Сергій Андреєв. Всі молилися за упокоєння душі "убієнного за Україну воїна Олексія".

Чин похорону завершився Гімном України. А вже коли труну з тілом виносили з храму, одна жінка повторила слова відомої пісні про нашу "дружбу" з Росією: "Никогда мы не будем братьями, ни по родине, ни по матери!"...

Сальва пострілів, вигуки "Герої не вмирають!" та сльози жінок і затятість поглядів чоловіків проводжали від катерининської церкви капітана - майданівця Олексія Коновалова. Похований він на цвинтарі в Яцево. 

 

ФОТО Віктора Кошмала

http://siver.com.ua/news/kapitana_konovalova_proveli_pid_spiv_pline_kacha/2014-06-16-14832

 

Канал Детинец

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини