Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:16:00

Три мільйони на музей Довженка зливали без конкурсу з порушенням закону

10.06.2014   11:18Агенцiя

Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА безпідставно провело тендер на розширення музею Довженка у Сосниці за неконкурентною процедурою «у одного учасника». Про це йдеться у рішенні Господарського суду Чернігівської області.

Йдеться про тендер на розширення літературно-меморіального музею О.П.Довженка, який управління проводило минулої осені. Тоді підряд вартістю 3 мільйони без конкурсу отримало ТОВ «Чернігівське РСУ» співвласником котрого був Віталій Собиченко, відомий як директор комунального підприємства «Чернігівбудінвест» Чернігівської міської ради.

Управління капбудівництва своє рішення пояснювало таким чином: роботи по заміні покрівлі, віконних блоків та оздоблення фасадів потребували сприятливих погодних умов, а позитивний висновок філії «Укрдержбудекспертизи» отримали лише лише у жовтні. Тому виникла складна ситуація щодо освоєння виділених коштів – їх треба було освоїти до кінця 2013 року, а на відкриті торги часу вже не лишалося.

Натомість обласна прокуратура за результатами власної перевірки заявила, що закупівлю у одного учасника застосовано безпідставно.

По-перше, законом передбачено виключний перелік підстав застосування цієї процедури, а перераховані управлінням обставини до таких не належать.

По-друге, Указ Президента про відзначення 120-річчя від дня народження Довженка прийнято у липні 2012 р., а постанову Уряду про фінансування – у квітні 2013 р. Тобто, наголошувала прокуратура, у посадових осіб було достатньо часу для відкритих торгів.

Суд вимоги прокуратури задовольнив повністю, зазначивши, що не було якихось раптових, неочікуваних та несподіваних особливих економічних чи соціальних обставин, які б створили нагальну потребу в закупівлі у одного учасника.


http://nashigroshi.org/2014/06/10/try-miljony-na-muzej-dovzhenka-zlyvaly-bez-konkursu-z-porushennyam-zakonu/

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.