Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:44:25

Стан заходів щодо попередження випадків холери в області

02.06.2014   10:37Агенцiя

Держсанепідслужба України у Чернігівській області повідомляє, що останній спалах холери в Україні зареєстрований в 2011 році в м. Маріуполі Донецької області.

За період спалаху зареєстровано 33 випадки захворювання на холеру та 24 випадки вібріоносійства. Цей спалах був викликаний токсигенними штамами вібріонів, занесеними з іншої країни. Дві третини хворих несвоєчасно звертались за допомогою, що значно ускладнювало заходи з ліквідації спалаху. Холера в Маріуполі набула затяжного характеру, і спалах тривав майже три місяці.

Епідемічна ситуація з холери в нашій області залишається благополучною протягом багатьох років.

В області епіднагляд за карантинними інфекціями, зокрема за холерою, здійснюється у відповідності з "Комплексний план заходів по санітарній охороні території області від занесення та розповсюдження інфекційних хвороб, що мають міжнародне значення, на 2013 - 2017 роки". По кожному району та місту розроблені і діють комплексні плани з урахуванням місцевих особливостей. Зазначеним планом передбачено проведення відповідальними службами комплексу профілактичних і протиепідемічних заходів по попередженню виникнення та розповсюдження випадків захворювань.

Фахівцями установ держсанепідслужби області з 01.06.2014 року по 01.10.2014 року будуть проводитись моніторингові дослідження певних категорій людей та довкілля з метою попередження виникнення та розповсюдження випадків захворювання на холеру.
Профілактичні заходи тривають.

Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держсанепідслужби України в Чернігівській області.

Щоб попередити холеру та запобігти зараженню необхідно пам'ятати, що купатися необхідно тільки на спеціально відведених, облаштованих туалетами водоймах, дотримуватися правил особистої гігієни (ретельне миття рук з милом під проточною водою), не вживати в їжу немиті овочі та фрукти, а також не допускати проникнення мух до приміщень, де готуються та зберігаються продукти харчування.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини