Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:40:31

Держсільгоспінспекція в Чернігівській області виявила порушення вимог земельного законодавства при наданні земельних ділянок у Ялівщині

27.05.2014   12:57Агенцiя

Державною інспекцією сільського господарства в Чернігівській області проведена перевірка дотримання вимог земельного законодавства Чернігівською міською радою при прийнятті рішень про надання дозволів на розроблення землевпорядної документації, її затвердження та передачу у власність земельних ділянок, які розташовані у м. Чернігові по вул. Жуковського, 6, площею 1,9816 га та знаходяться у межах регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

В ході перевірки встановлено, що рішенням 40 сесії 6 скликання Чернігівської міськради від 25 квітня 2014 року затверджено землевпорядну документацію та передано у власність вищезазначені земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Крім того встановлено, що відповідно до інформації, наданої Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, дані земельні ділянки розташовані у межах пам’яток археології місцевого значення, а саме: поселення «Ялівщина» (посад городища «Ялівщина») ІІ-І тис. до н.е., І пол. І тис. н.е., ІХ-ХІІІ ст., які взято на державний облік рішенням виконкому Чернігівської обласної ради народних депутатів № 75 від 19 лютого 1985 року «Про взяття на облік під державну охорону нововиявлених пам’ятників історії та культури, археології та архітектури»; та поселення «Ялівщина - 3» І тис. до н.е. – І пол. І тис. н.е., включеного наказом управління культури і туризму Чернігівської облдержадміністрації від 28 травня 2009 року № 87 до переліку об’єктів культурної спадщини Чернігівської області.

Відповідно до ст. 53 Земельного кодексу України та ст. 34 Закону України «Про охорону культурної спадщини», земельні ділянки, на яких розташовані пам’ятки археології, визнаються землями історико-культурного призначення.

Відповідно до п. «г» ч. 4 ст. 84 Земельного кодексу України ч.ч. 2 і 5 ст. 17 Закону України «Про охорону культурної спадщини» пам’ятки археології та земельні ділянки, на яких вони розташовані (землі історико-культурного призначення), є державною власністю і не підлягають передачі у приватну власність.

Будь-які документи щодо погодження передачі у власність земельних ділянок у м. Чернігові за адресою вул. Жуковського, 6 до Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації не надходили.
Враховуючи, що рішення 40 сесії 6 скликання Чернігівської міськради від 25 квітня 2014 року в частині передачі у власність вищезазначених земельних ділянок прийнято в порушення п. «г» п. 4 ст. 84; ст. 118 Земельного кодексу України, матеріали перевірки передано до органів прокуратури для вжиття заходів прокурорського реагування.


В’ячеслав Смаль – начальник Управління контролю за використанням та охороною земель

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини