Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:57:32

Міліція Чернігівської області забезпечила спокій та продовжує охорону громадського порядку на виборчих дільницях

26.05.2014   09:56

Процес голосування відбувся в штатному режимі, міліція області забезпечила спокій та продовжує охорону громадського порядку на виборчих дільницях.

Окремі порушення громадського порядку під час виборів були, по-перше, дуже нечисленними, а по-друге — настільки незначними, що не могли хоч якось вплинути на результати голосування, — прокоментував поточну ситуацію в.о. начальника УМВС в області генерал-майор міліції Олег Демченко. Тим не менше, зазначив він, на кожне повідомлення громадян про ті чи інші порушення було забезпечене негайне реагування міліції.

За період голосування у Чернігівській області було зареєстровано декілька несуттєвих порушень виборчого процесу. Зокрема, на двох різних дільницях обласного центру виборці, проголосувавши, з власної ініціативи сфотографували свої бюлетені. В іншому випадку чоловік хотів винести свій бюлетень, як він пояснив, аби зберегти на згадку про доленосні вибори. В наведених прикладах голови комісій відреагували на порушення, запросили працівників міліції, які чергують на дільницях з метою охорони громадського порядку та виборчої документації. Порушення були припинені, виїздила слідчо-оперативна група, повідомлення про події були внесені до Єдиного обліку. За цими фактами проводиться подальша перевірка.

Крім того, у двох випадках на дільницях виникли незначні конфліктні ситуації, які завдяки вчасному запрошенню працівників міліції та їхньому професійному реагуванню були швидко врегульовані. Обидва факти зареєстровані належним чином, перевірка за ними буде проведена вже після завершення виборчого процесу, із прийняттям рішень відповідно до чинного законодавства.

Загалом на всій території області, як розповів Олег Демченко, до охорони громадського порядку на виборчих дільницях залучені понад 1670 працівників міліції та майже 540 представників громадських формувань з охорони правопорядку. Додатково створено мобільні патрулі народної самооборони та громадськості (включно із представниками «Правого сектору», уточнив начальник УГБ УМВС в області). Окрім цього, ще понад 400 працівників міліції здійснюють охорону громадського порядку на вулицях та у громадських місцях населених пунктів Чернігівщини, переважно у складі автопатрулів для швидкого реагування на повідомлення. В Управлінні МВС в області та кожному з територіальних підрозділів створені та діють, окрім основних, додаткові слідчо-оперативні групи. Також сформований мобільний резерв з числа працівників міліції, який міг бути залучений у разі виникнення нештатних ситуацій.

— Хочу висловити подяку за тісну співпрацю всім членам громадських формувань, які разом з правоохоронцями Чернігівщини забезпечили надійну охорону громадського порядку, — підкреслив в.о. начальника УМВС в області.

Працівники міліції та їхні добровільні громадські помічники продовжують несення службу з охорони громадського порядку на дільницях, а також охоронятимуть виборчу документацію аж до моменту її здачі до окружних виборчих комісій.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини