Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:44:59

Вирішення питання зайнятості громадян неможливе без налагодження тісної співпраці з роботодавцями

23.05.2014   09:27Агенцiя

Проведення службою зайнятості різноманітних заходів, в яких безпосередню участь беруть керівники підприємств, установ та організацій, представники кадрових служб, приватні підприємці, а також безробітні громадяни дає можливість разом вирішувати проблеми працевлаштування незайнятого населення та якісного кадрового забезпечення роботодавців.

Протягом січня-квітня 2014 року службою зайнятості проведено 358 семінарів із залученням 3315 роботодавців, 69 ярмарків вакансій (96 роботодавців), 24 засідань «круглих столів» (548 роботодавців), три виїзних консультацій з питань масового вивільнення, інших заходів (нарад, презентацій) – 5 (30 роботодавців).

Результат співпраці не змусив себе чекати. За сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості роботу отримали 5236 безробітних – на 9% більше, ніж за відповідний період 2013 року. З них на нові робочі місця з компенсацією роботодавцям фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 165 громадян.

Враховуючи інтереси і потреби роботодавців у кваліфікованих працівниках, 2109 безробітних проходили професійне навчання, 2437 осіб взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Загалом у січні-квітні в банку даних обласної служби зайнятості налічувалося 9,4 тис. вакансій від 2,8 тис. роботодавців. За сприяння служби зайнятості укомплектовано 6,9 тис. (73,2% від загальної кількості вільних робочих місць). Станом на 1 травня актуальними були 1,3 тис. вакансій, на кожну з яких претендувало 11 шукачів роботи.


Відділ організаційної та інформаційної роботи ОЦЗ

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.