Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:36:47

«Пожежу» в Старобілоуській школі ліквідовано!

20.05.2014   16:01Агенцiя

Відповідно до річного плану роботи школи з цивільного захисту 16 травня 2014 р. у Старобілоуській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Чернігівської районної ради було проведено День цивільного захисту.

Основне його завдання – вироблення в учнів та постійного складу школи  умінь і навичок  грамотно і чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я та життя.

Директор школи, Пархоменко Сергій Григорович, радо зустрів гостей: співробітників відділу ДСНС Чернігівського району, представників Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Чернігівської області та ДПРЧ №2 м.Чернігова. День ЦЗ відбувся за тематикою «Дії при виникненні пожежі». Всі заходи в школі проходили згідно плану проведення Дня ЦЗ.

Коли відбулося умовне займання діти та персонал за сигналом «Увага всім!» були евакуйовані в безпечний район – на стадіон. Там на них чекали гості закладу, які продемонстрували можливості своєї пожежної техніки та дії при локалізації і ліквідації осередку пожежі. Школярі мали можливість спробувати себе в якості рятувальника – в бойовому спорядженні гасили пожежу. Вчителі також не залишились осторонь – із задоволенням приміряли на себе вогнезахисні  костюми.

На тематичних уроках, загальношкільних заходах були використані плакати, малюнки, засоби індивідуального захисту, довідникова та науково-методична література, мультимедійні презентації.

Заходи, заплановані на цей день мали на меті підвести підсумок по роботі системи ЦЗ школи. Усі учасники навчально-виховного процесу здобули практичний досвід дій за сигналами оповіщення та інформування. Завдання і план проведення Дня ЦЗ в школі виконані повністю.

Тетяна Моргун
Навчально-методичний центр цивільного захисту
та безпеки життєдіяльності Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.