Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:41:43

Чернігівщина бореться з наслідками негоди та організовує призовну кампанію

20.05.2014   08:02

Днями територією області пронісся буревій. Значної шкоди стихія завдала у Бобровицькому, Городнянському, Ічнянському, Козелецькому, Коропському та Корюківському районах Чернігівщини.

Проте найбільше постраждали від лиха населені пункти Чернігівського та Менського районів. Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Сергій Болдирев під час чергового брифінгу для представників засобів масової інформації, що відбувся 19 травня.

За його словами, внаслідок негоди було знеструмлено близько 80 населених пунктів області. Ще у 96-ти не працював телефонний зв’язок. У зв’язку з відключенням електрики припинилося центральне водопостачання Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації були підняті відповідні сили, організовано чергування керівного складу в області та районах, задіяно велику кількість аварійних бригад, перш за все, це обленерго, телекому, дорожньої служби, підрозділів державної служби надзвичайних ситуацій. Для усунення шкоди, наробленої негодою, були задіяні резерви матеріальних ресурсів області та районів.

На сьогодні робота з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації продовжується. Залишилось відновити електропостачання в 19 населених пунктах області. Наразі вирішується питання щодо надання матеріальної допомоги сім’ям, які найбільш постраждали від стихії.

Сергій Болдирев також повідомив, що відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 15 травня 2014 року № 242 управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації перейменовано в Департамент з питань цивільного захисту і оборонної роботи ОДА. Це зроблено для забезпечення державної політики у сфері цивільного захисту і здійснення повноважень оборонної роботи відповідно до діючого законодавства. Він також окреслив основні завдання, які стоять перед структурним підрозділом.

Інформуючи про стан справ у військових частинах, які базуються на території області, начальник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Вадим Мисник зазначив, що командування військових підрозділів та частин наразі докладає зусиль до забезпечення можливості військовослужбовцям здійснити своє волевиявлення на позачергових виборах Президента України.

Відповідно до Указу в.о. Президента України розпочалися, зокрема і в нашій області, заходи щодо призову на строкову службу в Збройні Сили України, які триватимуть до 30 липня поточного року. До ЗСУ планується призвати майже 1300 молодих людей віком від 18 до 25 років. Це вдвічі більше ніж у попередню призовну кампанію. Проте, за словами Вадима Мисника, явка молоді до військоматів поки що занизька.

У рамках другої хвилі часткової мобілізації, що триває в країні, на Чернігівщині завершується формування другого батальйону територіальної оборони. Вже завтра цей батальйон розпочинає етап бойового злагодження на базі 169-го навчального центру сухопутних військ в смт Десна. Проблемні питання, що виникають у матеріальному забезпеченні батальйону, будуть вирішуватися поступово в ході підготовки.

Вадим Мисник також повідомив, що згідно рішення Міністерства оборони України в обласному центрі буде розміщено дослідницький науково-військовий центр ЗСУ, який до цього дислокувався в м. Феодосія. Це досить потужна установа ЗСУ, яка займається експериментальними випробуваннями майже всіх видів зброї. Центр розміщуватиметься на базі територіального командування «Північ». Планується, що для дослідницької роботи центр використовуватиме військові полігони, розташовані та території області, а також військовий аеродром «Півці».

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини