Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:25:02

Чернігівські «майданівці» об`єднались для контролю за днем голосування!

19.05.2014   19:55Агенцiя

17 – 18 травня 2014 року в актовому залі ДК «Будівельник» відбулися семінари з навчання членів ДВК, офіційних спостерігачів та представників ЗМІ

«Головні завдання цих семінарів навчити громадських активістів роботі на виборчих дільницях у день голосування тим самим забезпечити чесність волевиявлення, а також забезпечити спокій на виборчих дільницях м. Чернігова», – говорить координатор семінарів Станіслав Тавлуй-бей Придеснянський.
Ініціаторами проведення семінарів стали:
• Громадський рух «Вільний Чернігів».
• Молодіжна громадська організація «Центр прогресивної молоді «Апельсин»».
• Молодіжна громадська організація «Світанок».
• Газета «Події і Коментарі».
• Медична сотня чернігівської самооборони.

Тренер семінару Павло Пущенко відзначив: «Громадські активісти досить серйозно ставляться до цього навчання. Сподіваюся, вибори в м. Чернігові відбудуться за кращими європейськими традиціями».

Голова Правління ЦПМ «Апельсин» Ірина Черенько надає стислу статистику: «На 102 виборчих дільницях м. Чернігова будуть працювати наші спостерігачі. У разі виникнення конфліктних ситуацій на дільниці висуватимуться мобільні групи з числа чернігівських самооборонців. Їх головне завдання – не допустити жодних ексцесів під час голосування. Також, на чотирьох ОВК області теж будуть працювати по два наших представники: м. Чернігів, м. Ніжин, м. Прилуки, смт. Ріпки. Після завершення підрахунку голосів ми отримаємо копії більшості протоколів ДВК м. Чернігова та зможемо їх порівняти з офіційними результатами».

«Сподіваємося, що наступний обранець зрозуміє просту річ – відтепер він не влада, а найманий нацією менеджер, усі його дії будуть контролюватися громадськістю від процесу виборів до завершення каденції. У разі, коли найманий менеджер не зможе справитися з викликами, або почне «одягати корону», його буде відсторонено від посади», – резюмує Станіслав Тавлуй-бей Придеснянський.

«Наш обов’язок – зробити виборчий процес максимально прозорим та спокійним, аби легітимізувати українську владу в очах всього світу!» - підкреслює активіст громадського руху «Вільний Чернігів» Андрій Шенгерей.

Дмитро Лук’янов

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини