Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:55:38

Мальовничі куточки Чернігівщини – гідна альтернатива розрекламованим курортам

16.05.2014   09:03Агенцiя

Сезон відпусток вже не за горами, тож перед кожним постає вибір місця відпочинку. І тут, альтернативою Карпатським горам або Чорному морю, стає Чернігівщина. Що цікавого може запропонувати наша область вибагливим туристам?

У нестабільній політичній ситуації коли не всі наважаться відпочивати на півдні України – Сіверщина може стати гарною альтернативою, так як має чудову природу і, до того ж, займає одне з провідних місць в Україні за кількістю пам’яток культурної спадщини. На Чернігівщині вже багато років автивно розвивається зелений та сільський туризм — відпочинок у приватних господарствах сільської місцевості. 

Природний потенціал нашої області часто недооцінюють, але з кожним роком кількість туристів значно зростає, запевняють у департаменті культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації. І додають, у нас вже склалися популярні туристичні маршрути, серед яких можна відмітити екскурсійний – Качанівка – Тростянець – Сокиринці. Окрім свіжого повітря та безмежної краси Чернігівського краю, туристи мають змогу побачити прекрасні шедеври національного садово-паркового мистецтва, старовинні палаци, романтичні руїни, сади та оранжереї, відвідати дендропарк площею більше ніж 200 гектар і навіть побувати на штучних горах.

Не можна залишити без уваги і селище Мезин, розташоване на березі Десни відоме і як перлина чарівної природи Сіверського краю, і як пам’ятка глибоких тисячоліть — тут була розташована нині відома в усьому світі стоянка первісної людини. На місці якої у старому будинку діє Мезинський народний археологічний музей який налічує понад 50 тисяч експонатів, висвітлює історію мікрорегіону від палеоліту до сучасності. Особливу цінність, звісно, має відділ де експонуються кістки мамонта, орнаментовані статуетки, муляжі та фотокопії.

Декілька років тому розпочато проект під назвою «Кластер водного туризму у Чернігівській області», у рамках якого функціонують 6 плотів у акваторіях річок Десна, Снов та Сейм. До послуги туристів сплави на плотах з Новгород-Сіверська до Чернігова, є й маршрут до гетьманської столиці — Батурина.

Також слід відзначити чудовий Менський зоопарк. Де цікаво відпочити варто усією сім’єю.

Можна зробити висновок, що відпочинок на Чернігівщині допоможе зекономити ваші гроші та більше дізнатись про історію рідного краю.


http://chodtrk.com.ua/?p=14671
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.