Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:54:09

Де оздоровлюватимуться чернігівські дітлахи

07.05.2014   09:15

Про підготовку до цьогорічного оздоровчого сезону 6 травня звітували учасники розширеного засідання обласної міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді, яке відбулося під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Сергія Журмана.

Як наголосив Сергій Журман, діти Чернігівщини не повинні відчути на собі втрату можливості пройти оздоровлення та відпочити у санаторіях і таборах Криму. Тому головне завдання, яке на сьогодні стоїть перед структурними підрозділами облдержадміністрації, максимально підготувати оздоровчі та відпочинкові заклади області для прийому дітлахів. За інформацією заступника директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Катерини Тимощенко, усі заклади повинні бути перевірені та прийняті в експлуатацію не пізніше як за 10 днів до початку роботи.

Директор департаменту сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації Оксана Сердюк повідомила, що в поточному році планується оздоровити та відправити на відпочинок майже 65 тисяч дітей області, що становить 73,9%.

За її словами, на Чернігівщині на оздоровлення дітей приймуть 26 закладів, які зараз активно готуються до початку сезону. Відпочинок дітей та учнівської молоді забезпечать одне наметове містечко, 13 таборів праці й відпочинку та 507 таборів з денним перебуванням. Також вона наголосила, що за результатами досягнутих домовленостей, з метою прискорення платежів при надходженні їх у казначейство, вони мають бути з поміткою, що ці кошти призначені для дитячого оздоровлення та відпочинку.

Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський розповів, що у поточному році за кошти благодійників за кордоном планується оздоровити 240 чернігівських дітей. Але, за його словами, якісний відпочинок може бути будь-де, і залежить він не тільки від матеріально-технічної бази закладу, але й від правильного підбору персоналу. Тому питанню кадрового забезпечення приділяється велика увага та надається перевага високопрофесійним фахівцям.

За повідомленням представника виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, у цьому році за результатами тендерних торгів планується придбати майже п’ять тисяч путівок на п'ятнадцять мільйонів гривень.

На завершення Сергій Журман наголосив на важливості координування зусиль усіх структурних підрозділів облдержадміністрації для забезпечення чернігівських дітей якісними оздоровчими та відпочинковими послугами.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини