Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:13:07

Органи Пенсійного фонду забезпечили виконання показників по надходженню власних коштів на 114%

03.05.2014   10:29

30 квітня за участю заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Сергія Журмана в головному управлінні Пенсійного фонду України в області відбулася нарада, на якій розглянуто підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в області у І кварталі 2014 року щодо реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення.

За звітними даними першого заступника начальника обласного управління Юрія Юрченка до бюджету головного управління з усіх джерел фінансування надійшло 1 млрд. 529 млн. гривень.

Виконання планових показників по надходженню власних коштів, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду забезпечено на 114%, надійшло 9,8 млн.грн., що на 1,2 млн.грн. більше ніж заплановано.

Загалом, власних коштів з урахуванням суми єдиного внеску, розподіленого на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування надійшло 591 млн.грн., що на 14 млн.грн., більше ніж заплановано та становить 102,5% до плану.

Забезпеченість власними коштами на виплату пенсій в області складає 50,8%.

Загальна заборгованість з платежів та єдиного внеску за погашенням якої продовжують здійснювати контроль та несуть відповідальність управління Пенсійного фонду складає 87,5 млн.грн.

Управліннями Пенсійного фонду спільно з органами виконавчої влади, правоохоронними органами, соціальними партнерами проводиться робота, спрямована на скорочення обсягів заборгованості.

Недоїмка по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в січні-березні зменшилась із 9,7 млн.грн. до 9,5 млн.грн. або на 1,6%.

Заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату і доставку підприємствами пенсій, призначених на пільгових умовах, склала 48,9 млн.грн., що на 3,5 млн.грн. або на 7,7% більше ніж на початок року. Зростання заборгованості з відшкодування пільгових пенсій було допущене підприємствами, які знаходяться в процедурах банкрутства та підприємствами, у яких відсутні активи для погашення боргів.

Управліннями Пенсійного фонду забезпечується своєчасне призначення, проведення перерахунків та виплата у повному обсязі пенсій 365,3 тис. жителів області.

Всього у І кварталі призначено 3,7 тис. пенсій, проведено 11,9 тис. поточних перерахунків пенсій, із них 1,7 тис. - індивідуальних перерахунків працюючим пенсіонерам з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення або попереднього перерахунку пенсії.

Загальний обсяг видатків на пенсійні виплати за три місяці поточного року склав 1 млрд. 582,0 млн. грн., що на 39 млн. грн. або на 2,5 % більше видатків аналогічного періоду минулого року. Середній розмір пенсії станом на 01.04.2014 року становить 1400,56 грн., що на 47,58 % перевищує прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність.

Керівник пенсійної служби області Петро Кулініч у своєму виступі наголосив, що наразі основне завдання – виконання помісячного планового завдання по надходженню власних коштів, погашення заборгованості з платежів, своєчасне фінансування та виплата пенсійних виплат.

Звертаючись до присутніх, Сергій Журман подякував керівництву та всім працівникам органів Пенсійного фонду в області за ефективну, злагоджену роботу в такий непростий для країни та області час, та зазначив, що головним пріоритетом у роботі залишається питання соціального захисту населення та якісне обслуговування людей пенсійного віку.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.