Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:55:02

В Талалаївці під час виконання службових обов'язків загинув міліціонер

28.04.2014   06:53

В Талалаївці Чернігівської області в ході затримання озброєного правопорушника отримав смертельне вогнепальне поранення старший слідчий Талалаївського РВ Юрій Ващенко.

Зранку 27 квітня до чергової частини Талалаївського райвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення, що вулицею райцентру ходить озброєний мисливською рушницею чоловік, направляє зброю у бік громадян і погрожує розпочати стрільбу.

На місце події негайно виїхала екіпірована та озброєна слідчо-оперативна група. На вулиці Заводській правоохоронці побачили озброєного місцевого жителя, який вигукував погрози на адресу перехожих. Згодом стало відомо, що до цього моменту небезпечний хуліган вже встиг застосувати зброю: він здійснив кілька пострілів у бік свого сусіда, і лише дивом у нього не влучив.

Розуміючи, що від рук чоловіка можуть постраждати жінки і діти, слідчий прийняв рішення невідкладно затримати правопорушника. Та коли міліціонери спробували наблизитися до нього і переконати скласти зброю, той відкрив вогонь на ураження, зробивши два постріли у бік слідчого.

В результаті старший слідчий Талалаївського РВ УМВС старший лейтенант міліції Юрій Ващенко отримав смертельне поранення грудної клітини (куля пробила бронежилет міліціонера). Стікаючи кров’ю, слідчий встиг застосувати табельну вогнепальну зброю на ураження і застрелив нападника.

Міліціонер був доставлений до лікарні, але від отриманих тяжких поранень помер.
Для з’ясування всіх обставин події на місце прибула слідчо-оперативна група УМВС в Чернігівській області на чолі з керівництвом Управління, працюють експерти-криміналісти, інспекція з особового складу, керівництво райвідділу, прокуратура.

Лише п’ять з половиною років устиг прослужити в міліції Юрій Володимирович Ващенко. Пов’язати свою долю з органами внутрішніх справ він вирішив у 2008 році, коли став дільничним інспектором. Міліціонер завжди був готовий прийти на допомогу громадянам, тож його телефон не змовкав ні вдень, ні вночі. Селяни відгукувалися про нього тільки з кращого боку, адже молодий енергійний міліціонер знаходив час і можливість в найкоротший термін прибути на місце і розібратися у ситуації. Правопорушники боялися міліціонера за принциповість, керівники ставили у приклад за сумлінне виконання обов’язків.

У 2012 році Юрій Ващенко став слідчим, через рік – старшим слідчим. Юрій планував кар’єру, мріяв продовжити навчання у академії МВС України… Все обірвала куля, випущена підступною рукою зухвалого негідника.

У загиблого міліціонера залишилася дружина та двоє малолітніх діточок.
Світла пам'ять про побратима назавжди залишиться у серцях колег і друзів.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини