Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:17:27

З 1 квітня по 29 червня в Україні встановлені терміни весняно-літньої заборони на вилов риби та інших водних живих ресурсів

15.04.2014   16:58Агенцiя

На Чернігівщині заборонено рибальство та пересування на будь-яких плавзасобах у всіх водосховищах – з 1 квітня по 9 червня.

З 1 квітня по 20 травня не можна рибалити у всіх річках області в корінних водах. В період виношування ікри заборонено ловити раків. Рибалити можна у відведених місцях з берега однією поплавковою, або донною вудкою із одним гачком і спінінгом.

Мало хто замислюється, що рибне поголів’я залежить від нересту, адже це найголовніша пора в житті риб. Як тільки вода почне прогріватися косяки пліток та лящів почнуть рухатися до нерестилищ. І рибалити в цей час просто аморально, адже зграям не можна заважати. Зустрівши перепону, риба може змінити шлях весняної міграції і спробує віднереститися в іншому, непристосованому місці. І ось тоді, жодна ікринка не виживе.

У пошуках браконьєрів знімальна група обласного телебачення проводила рейд спільно із працівниками «Чернігіврибохорони».

Чи то і справді на вулиці було дуже холодно, що навіть браконьєри позамерзали, чи то свідомість у громадян підвищилася, однак, за весь час нашого рейду із води рибінспектори витягли лише одну сітку.

На берегах Дніпра працівники «Чернігіврибохорони» встановили відповідні знаки із номерами телефонів. Кожен, хто бачить, як злодії ловлять рибу сітками, або електровудками може про це повідомити. У працівників «Чернігіврибохорони» телефони просто червоні від повідомлень. Свідомість українців підвищується, нарешті, ми починаємо розуміти, що наш дім там, де ми живемо і його не слід нищити.

В першу чергу працівники «Чернігівдержохорони» намагаються проводити роз’яснювальну роботу. Якщо вони бачать якогось 80 річного дідуся, що вирішив згадати молодість й порибалити під час заборони на вилов риби, його попередять, про те що він порушує закон. І звісно, що штрафувати не будуть. Однак, є й інші добродії, які беруть відпустку в період нересту, аби якомога більше наловити та продати на базарі. Навряд чи така особа може сподіватися на толерантність з боку рибінспекторів.


http://chodtrk.com.ua/?p=14352

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.