Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:28:29

Чи покращилося медичне обслуговування сільських жителів?

09.04.2014   09:08Агенцiя

Минулий рік для медичної галузі Чернігівщини був роком активного реформування. Зокрема сімейні лікарські амбулаторії, фельдшерські та фельдшерсько-акушерські пункти тепер підпорядковуються не районним лікарням, а новоствореним комунальним закладам. У всесвітній День здоров’я розкажемо про те, чи справді покращилося медичне обслуговування сільських жителів. От, хоча б, і в Чернігівському районі.

Комунальний заклад «Чернігівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» розпочав повноцінне функціонування з 1-го січня цього року. До його складу увійшло 13 сімейних лікарських амбулаторій та 65 фельдшерських та фельдшерсько-акушерських пунктів. Їх обслуговує понад 300 медичних працівників, з них 49 — лікарі.

Лікувальні заклади укомплектовані необхідним медичним обладнанням. Не вистачає, на жаль, сімейних лікарів, які б хотіли їхати працювати на село. Проте, головний лікар закладу Віктор Куниця каже, що цю проблему намагаються вирішити, зокрема орієнтують сільську молодь вступати до медичних навчальних закладів, надаючи цільові направлення.

Відвідавши Киселівський фельдшерсько-акушерський пункт та Седнівську лікарську амбулаторію загальної практики – сімейної медицини, ми переконалися, що вони мають все необхідне для надання медичної допомоги населенню. Особлива увага приділяється соціально незахищеним сім’ям, ветеранам, чорнобильцям. Робота медиків в першу чергу спрямована на профілактику захворювань та пропаганду здорового способу життя.

Киселівський ФАП обслуговує понад 1300 людей, з них 79 дітей. Два рази на місяць за графіком приїжджає бригада лікарів. Працює денний стаціонар та стаціонар вдома. Це дуже зручно, адже хворим не потрібно їхати до обласного центру.

Мають можливість лікуватися, не від’їжджаючи до міста, й жителі Седнівської територіальної громади. Лікарська амбулаторія може одночасно прийняти на денний стаціонар 10 чоловік. Всього ж вона обслуговує більше двох з половиною тисяч людей, в тому числі 316 дітей.

Амбулаторія має санітарну машину, тому в разі необхідності хворого можна транспортувати до районної лікарні. А ще нещодавно розпочали програму тестування на ВІЛ.

Тож робота щодо поліпшення здоров’я населення та забезпечення кожному сільському жителю рівного доступу до медичного обслуговування належної якості продовжується.


http://chodtrk.com.ua/?p=14227
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини